Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ.

Γεια σας,
Ακολουθεί μια πολιτική πρόταση (πολύ συνεπτυγμένη) που αποσκοπεί στην έκφραση της βούλησης της πλειοψηφίας της κοινωνίας στα θέματα που την αφορούν. Κάνουμε μια προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών και μέσα... από το blog: Bezedakos.blogspot.com αλλά και από άλλες δράσεις, για μια πιο άμεση δημοκρατία, χωρίς να έχουμε την πεποίθηση ότι εκπροσωπούμε κάποιο αναλλοίωτο δόγμα-πολιτικό σύστημα. Αναλλοίωτος είναι
μόνο ο σκοπός: να περάσει η νομοθετική στο λαό με

ισότιμη συμμετοχή του κάθε πολίτη σε αυτή και πραγματική Δημο-κρατία, και σε αυτό ζητάμε τη βοήθεια και την προβολή που μπορεί να προσφέρει το blog ksipnistere.
Ακολουθεί η πρόταση-ανάρτηση:

Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ

Η βουλή μπορεί να καταργηθεί και οι νόμοι να επιλέγονται από κληρωτό νομοθετικό σώμα που θα έχει θητεία την ψήφιση ενός μόνο νόμου, με προδιαγραφές επιστημονικής δημοσκόπησης. Αν ακολουθηθούν οι προδιαγραφές και οι κανόνες μιας επιστημονικής δημοσκόπησης, όπως μέγεθος δείγματος (1000-2000 πολίτες), γεωγραφική κατανομή, ηλικιακή κατανομή κλπ και εάν ΟΛΕΣ οι απόψεις εκφραστούν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ισηγορικά (ίδιο μέσον, χρόνος και χώρος) από όλα τα ΜΜΕ , τότε με ό,τι ποσοστό αποφασίσει η πλειοψηφία των 1000-2000 πολιτών, αυτό θα είναι το ίδιο ποσοστό με εκείνο που θα έβγαινε αν γινόταν δημοψήφισμα με κάλπη (όπου θα ψήφιζαν όλα τα εκατομμύρια των πολιτών της χώρας).
Η κλήρωση των μελών μαζί με την περιορισμένη θητεία του νομοθετικού σώματος εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχουν εξωτερικές παρεμβάσεις (δωροδοκίες, εκβιασμοί), αλλά ούτε και φθορά από την μακρόχρονη παραμονή σε θέση εξουσίας.
Στα υπουργεία θα υπάρχει μεγάλος αριθμός υφυπουργών-συμβούλων, που θα προτείνουν (κατά παρατάξεις) σχέδια νόμων από τα οποία το κληρωτό νομοθετικό σώμα θα επιλέγει το καλύτερο. Οι υφυπουργοί-σύμβουλοι θα εκλέγονται με απλή αναλογική δια μέσου γενικών εκλογών στις οποίες θα συμμετάσχουν δημοκρατικές παρατάξεις και κόμματα.
Έτσι μπορούμε να απαλλαγούμε από τους 300 βουλευτές που εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα και να αποφασίζουμε εμείς για τα ζητήματα που μας αφορούν.

Bezedakos.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα