Η «κεντροδεξιά» (Σαμαράς) και η «κεντροαριστερά» (Τσίπρας)

Κατάρρευσε ο «δικομματισμός», ζήτω ο νέος διπολισμός…

Η Νέα απάτη, αυτή της αναπαλαίωσης του δικομματικού μύθου, ακούει στο δίπολο: «Κεντροαριστερά»- «κεντροδεξιά».

Ο Τσίπρας από τη μια σηκώνει το λάβαρο της «κεντροαριστερής» επιστράτευσης για την...
κυβερνητική διαχείριση της «εθνικής σωτηρίας μας» (!!!) και ο Σαμαράς από την
άλλη το λάβαρο της «κεντροδεξιάς» επιστράτευσης για την ίδια κυβερνητική διαχείριση: Της «εθνικής σωτηρίας μας»…

Αυτό το νέο μυθικό δίπολο έχει ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΟ: Την ΕΕ, την ευρωζώνη, το ευρώ και τον «αγώνα» να μη φύγει η Ελλάδα ΕΞΩ από το «λάκκο των λεόντων»!!!

Παραφράζοντας μια ελληνική παροιμία θα μπορούσαμε να πούμε: «Δύο γάιδαροι μαλώνανε στον ίδιο αχυρώνα»…

Μαλώνουνε στο ποιος θα ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τον ελληνικό λαό και θα τον κρατήσει μέσα στις ορειχάλκινες πλάκες της ΕΕ (το ιμπεριαλιστικό, νεοταξικό αυτό μόρφωμα), στο ποιος είναι ο πιο κατάλληλος υπηρέτης της διεθνούς μαφίας του χρήματος, συνακόλουθα στο ποιος είναι πιο χρήσιμος για τη διάσωση της καταρρέουσας ΕΕ και του δωσίλογου ελληνικού καθεστώτος της…

Ο Τσίπρας στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα ήταν καθαρότατος:

«η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ., ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος (...) δεν είναι ικανοί, δεν έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τη δυναμική αλλαγής στην Ευρώπη (....) δεν μπορούν να αξιοποιήσουν την Ευρώπη (....) οι γιες μεν της κλονιζόμενης κ. Μέρκελ και του απελθόντος κ. Σαρκοζί (....) Δε γίνεται να έχει η Ελλάδα μια κυβέρνηση που έχει δεσμευτεί στο μνημόνιο τη στιγμή που ακόμα και ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας κάνει καθαρό ότι το δημοσιονομικό σύμφωνο δε θα περάσει αν δεν αλλάξει».

Ο Τσίπρας ανοικτά και καθαρά μας λέει ότι είναι η «κεντροαριστερά» αυτή που θα σώσει την ΕΕ και ανοικτά και καθαρά προβάλλει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον εαυτό του ως τους καλύτερους διαπραγματευτές με την ΕΕ.

Έχει γίνει πλέον ολοκάθαρο, ακόμα και στους ηλίθιους, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας σε καθημερινή βάση έχουν ακυρώσει τις προεκλογικές τους δημαγωγίες και υπογραμμίζουν ΟΧΙ την αυτόματη ακύρωση των Μνημονίων και των αποικιοκρατικών συμβάσεων με την ΕΕ, ΑΛΛΑ την επαναδιαπραγμάτευσή τους, τον επανασχεδιασμό τους ΕΝΤΟΣ της ΕΕ και του Ευρώ, με βάση το «νέο αέρα» που αρχίζει να πνέει στην ΕΕ.

Δηλαδή με τις δυνάμεις της ευρωπαϊκής «κεντροαριστεράς», τις δυνάμεις εκείνες που συγκρότησαν αυτή την ΕΕ των μονοπωλίων και της χρηματιστηριακής αναισχυντίας. Με αυτές τις δυνάμεις θα επιχειρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να επαναδιαπραγματευθεί τα Μνημόνια: Τέτοια ΑΠΑΤΗ, αλλά και τόση αυθάδης κοροϊδία, μια και αυτή, ακόμα, η «αντιμνημονιακή» ρητορεία ρίχνεται στις καλένδες, διότι μετατοπίζεται στο αόριστο μέλλον. Τότε που η ευρωπαϊκή «κεντροαριστερά» (η άλλη κεφαλή των ευρω-δημίων και ληστών) θα «αλλάξει» κάποιους «όρους» σε όλη την ΕΕ και θα φέρει «άλλον αέρα»!!!

Και εδώ η «κεντροαριστερά» συμπίπτει με την ΑΠΑΤΗ της «κεντροδεξιάς».

Ο ίδιος ο Σαμαρά
Keywords
Τυχαία Θέματα