Η Ευρωζώνη πάει για διάλυση ενώ η Τριμερής Ελληνική κυβέρνηση υποτάσσεται στο Αγγλικό Δίκαιο!...

Δεν υπάρχει όριο πιά...

Γράφει ο Αδαμάντινος

Το πρώτο άρθρο που γράφτηκε στο Ελληνικό διαδίκτυο με τίτλο “Πρός ελεγχόμενη διάλυση το Ευρώ” γράφτηκε όχι απο τον Ρουμπινί ούτε απο κάποιο ντόπιο επσιτήμονα ή από ιστολόγιο, αλλά από εμένα. Αναρτήθηκε πρώτη φορά εδώ στο....
ksipnistere κάπου γύρω στις 26 Μαίου του 2011 και αντίγραφό του θα διαβάσετε εδώ (http://adamadinos.blogspot.com/2011/05/blog-post_26.html).

Σιγά-σιγά όσα είχα γράψει τότε έγιναν αντιληπτά στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Μερικά απο τα οποία έλεγα τότε και είναι γραμμένα είναι:

/////////////////
H Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλλία θα ξαναβγούν μετά απο πολλά χρόνια στις αγορές. Ο μηχανισμός στήριξης της Ευρωζώνης δεν είναι αρκετός για να καλύψει το οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα που θα διογκώνεται στις χώρες αυτές λόγω της συνεχώς αυξανόμενης διαφοράς της ανταγωνιστηκότητας μεταξύ τών PIGS και των κρατών του γαλλογερμανικού άξονα. Τα υπόλοιπα είναι αερολογίες…

Η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπεί στην ΕΟΚ, διότι δεν είχε ανταγωνιστική οικονομία. Το έλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιό της δεν θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί ποτέ με το τουρισμό, τη γεωργία και την οικοδομή. Το πρόβλημα αυτό μεγιστοποιήθηκε με το χρόνο απο τη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής της χώρας παράλληλα με την έλλειψη δημοκρατίας.

Μόνη λύση για την Ελλάδα αυτή την υστέρα στιγμή (αυτό ίσχυε για την 26η Μαίου 2011)είναι η “ανάπτυξη” παράλληλα με μία “ειδικής μορφής αναδιάρθρωση” του χρέους της, προυποθέτοντας οπωσδήποτε συνθήκες διακυβέρνησης με πρόσωπα έξω από το υπάρχον σαθρό πολιτικό σύστημα. Αυτό φαίνεται δύσκολο γιατί η χώρα επιμένει με πείσμα να κυβερνάται διαχρονικά απο ένα συνοθύλλευμα ετερογενών υποφύσεων…

Η Ελλάδα με το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν θα μπορέσει να διασωθεί ακόμη και να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους!

Η Γερμανία δεν ήθελε και συνεχίζει να μη θέλει να συγκεράσει τις διαφορές ανάμεσα στο Βορρά και το Νότο.

Μιά νέα “ένωση” κρατών της Μεσογείου είναι κάτι που απαιτεί προυποθέσεις, που όμως φαίνονται εν εξελίξει.

Η διάλυση του Ευρώ στη μορφή που είναι σήμερα είναι θέμα χρόνου και θα συνδιασθεί με την οικονομική ανέλιξη της Κίνας και την περαιτέρω ανεξαρτοποίηση του γουάν.

Η διάλυση του ευρώ αναμενόταν και αναμένεται όσο δεν υπάρχει κοινή οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική στην Ευρωζώνη. Αν ποτέ κάτι τέτοιο συμβεί, φαίνεται ότι σε αυτό δεν θα συμμετέχουν οι PIGS.
//////////////////

Σήμερα έχουμε 25 Νοέμβρη 2011... , 3η ώρα το πρωί ώρα Ελλάδας

Στη φωτογραφία βλέπετε τη κίνηση των επιτοκίων για τα δεκαετή Γαλλικά και Γερμανικά ομόλογα. Δεν πάνε καθόλου καλά για την Ελλάδα. Οταν οι τιμές περάσουν πάνω απο τις μαύρες γραμμές και θα περάσουν... τότε θα αρχίσει το τρέξιμο. Μιλάμε για πολύ κλάμα... Ο Σαρκοζύ θα τρέχει και δεν θα φτάνει. Η Ευρωζώνη παει για διάλυση.

Οι αμερικανικοί οίκοι αξιολόγησης θ
Keywords
Τυχαία Θέματα