Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ «ΔΙΑΛΥΣΗ» ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ…!!!

Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας ακούγεται συχνά ότι πολλοί πολιτικοί είναι όμηροι των μεγαλοσυνδικαλιστικών στελεχών και δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε βαθιές τομές κατά της διαφθοράς στον δημόσιο τομέα..!!!
Αυτό εν μέρη είναι μια πραγματικότητα γιατί είναι γνωστό σε όλους ότι σε κάθε διοικητικό συμβούλιο, κάθε οργανισμού του δημοσίου, και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, είχαν μοιραστεί οι βασικές θέσεις και κυρίως των αντιπροέδρων, και σε .......
αρκετές περιπτώσεις και των προέδρων σε συνδικαλιστές ανωτάτων συνδικαλιστικών οργάνων, Γ.Σ.Ε.Ε, ΑΔΕΔΥ,
ΟΤΟΕ κλπ.
Από τα παραπάνω συμπεραίνετε ότι οτιδήποτε έχει συμβεί στην λειτουργία και στη λήψη σοβαρών αποφάσεων των παραπάνω έχουν ιδία άποψη και μάλιστα με συναίνεση όλα τα ανώτατα συνδικαλιστικά στελέχη της χώρας…!!!
Τι έχει συμβεί όμως τα τελευταία χρόνια και πολλοί από αυτούς λειτουργούν ανεξέλεγκτα;
Η στάση του Κ.Κ.Ε με την δημιουργία του ΠΑΜΕ , επέφερε ουσιαστικά τον διαμελισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, και η μη συμμετοχή του στα όργανα των ανωτάτων συνδικαλιστικών οργάνων, δημιούργησε ένα λειτουργικό κενό που έγινε εύκολα εκμεταλλεύσιμο…!!!
Όλοι δεχόμαστε και σεβόμαστε την διαφορετικότητα με την οποία βλέπει το ΚΚΕ την πολιτική στη χώρα και την ιδεολογική του θέση στον τρόπο λήψης της εξουσίας και γενικά στις λήψεις των πολιτικών αποφάσεων, αλλά δεν μπορεί ένα κόμμα, που ευθυγραμμίζεται πλήρως με τα συμφέροντα του λαού και των εργαζομένων, να τον αφήνει στη μοίρα του και να είναι «βορά» κάποιον επαγγελματιών συνδικαλιστών.
Δεν μπορεί το ΚΚΕ να επαναλαμβάνει διαρκώς ότι, «για όλα φταίει το ΚΕΦΑΛΑΙΟ» και να αφήνει τους επιτήδειους να «δουλεύουν»…!!!
ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ;
Μόνο με την παρουσία του σε ένα ενιαίο συνδικαλιστικό κίνημα και την συμμετοχή του, εξασφάλιζε όσο μπορούσε έναν φόβο και έκοβε την όρεξη σε κάθε σκέψη για λαθροχειρίες…
Το ερώτημα που τίθεται σήμερα είναι, γιατί προέβει σε τέτοια κίνηση το ΚΚΕ και αν μπορεί να κάνει κάτι σήμερα για να επανορθώσει;
Μια λογική απάντηση που θα μπορούσε να δοθεί είναι ότι, ενώ έβλεπε την πορεία των πραγμάτων προτίμησε να μείνει ουδέτερο και αποστασιοποιημένο …!!!
Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι, ο τελευταίος που ευθύνεται για ότι συμβαίνει σήμερα στη χώρα είναι το ΚΚΕ, γιατί ουδέποτε συμμετείχε σε κυβερνητικά σχήματα και σε κέντρα λήψεων αποφάσεων.
Δεν μπορεί όμως κανένας να αγνοήσει ότι είναι ένα κόμμα που στην ουσία προσεγγίζει σε πολλά μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού, αλλά με την ταχτική του δημιουργεί ένα πρόσχημα στον λαό να το παρακολουθεί συγκρατημένα…!!!
Σε κάθε περίπτωση όμως, σαν κόμμα του 10%, έχει την ευθύνη του σε πολλά πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
/thoureios.blogspot.com
Keywords
Τυχαία Θέματα