Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

Τι ακριβώς είναι τα συναισθήματα και από πού πηγάζουν; Γιατί όταν είναι θετικά νιώθουμε ότι μπορούμε να κινήσουμε ακόμη και βουνά αλλά όταν είναι αρνητικά δεν μπορούμε να πάρουμε τα πόδια μας;
Τα συναισθήματα έχουν πολλά πρόσωπα και πολλούς ρόλους και θα πρέπει να επιχειρήσουμε χωρίς να επεκταθούμε πολύ να γίνουμε πιο σαφείς.
Κατά κύριο λόγο είναι ο καθρέφτης της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε κάθε λεπτό. Πολύ δύσκολα θα ξεγελάσουμε κάποιον ακόμη και.....
προσποιητά όταν είμαστε πολύ θλιμμένοι ή θυμωμένοι. Στην περίπτωση που είμαστε χαρούμενοι
δεν έχουμε κανένα λόγο να παίξουμε
κρυφτό και αφήνουμε να εξωτερικευτεί η ψυχολογική μας κατάσταση.
Είμαστε εμείς όμως που εξουσιάζουμε τα συναισθήματα ή αυτά ξεπηδάνε κάθε λίγο βρίσκοντας μια αφορμή για να κυριεύσουνε τον πραγματικό μας εαυτό;
Όχι δυστυχώς με τον τρόπο που ζούμε σήμερα δεν μπορούμε να ασκήσουμε τον παραμικρό έλεγχο πάνω τους.
Υπάρχουν πέντε κέντρα στο ανθρώπινο σώμα από τα οποία προσπαθούν να μας ελέγξουν με την πρώτη ευκαιρία . Αυτά είναι; Το διανοητικό, το κινητικό, το συγκινησιακό , το ενστικτώδες και το σεξουαλικό. Η βασική έδρα από την οποία εμείς θα τα αναγνωρίσουμε άμεσα είναι το συγκινησιακό κέντρο. Αυτό βρίσκεται κάτω από τους πνεύμονες μέχρι τον ομφαλό και η περιοχή αυτή ονομάζεται ηλιακό πλέγμα.
Τα συναισθήματα είναι δονήσεις από τις πλέον ισχυρές. Είναι ένα σινιάλο που φανερώνει τι θέλουμε πάρα πολύ ή τι φοβόμαστε και δεν θέλουμε εξίσου πάρα πολύ. Είτε αυτό που νιώθουμε είναι θετικό είτε είναι αρνητικό η δόνηση που εκπέμπουμε είναι το ίδιο σινιάλο προς το σύμπαν και του δηλώνουμε πως κάτι θέλουμε πάρα πολύ κακό ή καλό δεν έχει σημασία το σύμπαν δεν ξεχωρίζει τις δονήσεις απλώς τις θεωρεί ένα σινιάλο για να ξεκινήσει την δουλειά του.
Ο φόβος ίσως ένα από τα πιο δυνατά σε δόνηση συναισθήματα που ανήκει στην αρνητική πλευρά, μας αναγκάζει να εκπέμπουμε ισχυρές δονήσεις. Φοβόμαστε ότι η δουλειά μας δεν πάει καλά και ίσως κλείσει , αυτό το άθλιο συναίσθημα που ανέλαβε αμέσως δράση έχει τόσο ισχυρή δόνηση που το νιώθουμε στα ζωτικά όργανα του σώματος μας και δυστυχώς η δόνηση αυτή εξαπλώνεται σαν παλλόμενα κύματα στο σύμπαν κτυπώντας ένα καμπανάκι που αφυπνίζει μια επικίνδυνη λειτουργία. Εκείνη την στιγμή που θα ηχήσει αυτό καμπανάκι αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση. Ο χρόνος που θα ζήσουμε αυτό που φοβόμαστε μετράει ανάποδα . Ακόμη κι αν δεν μιλήσουμε, ακόμη κι αν δεν αρθρώσουμε ούτε μια λέξη αρκεί που κάναμε μια άσχημη σκέψη και την βουτήξαμε σε ένα αρνητικό συναίσθημα.
Αναρωτιέστε αν από μόνη της μια σκέψη ή μια δήλωση δεν είναι αρκετή για να θέσει σε δράση τον νόμο της έλξης; Η απάντηση είναι: Ναι αρκεί. Η επίμονη σκέψη και οι συνεχείς δηλώσεις θα φέρουν αποτέλεσμα αλλά η δόνηση που έχει το συναίσθημα με το οποίο τις περιβάλλουμε είναι σαν τον δυναμίτη που ανατινάζει ένα βράχο τον οποίο και πάλι μπορούμε να σπάσουμε με ένα βαρύ σφυρί αλλά πόσο χρόνο και πόσο κόπο θα χρειαζόμασταν άραγε!
Το συναίσθημα προκαλεί μια ραγδαία επιτάχυνση σ
Keywords
Τυχαία Θέματα