Η διχόνοια και η ματαιοδοξία εξοντώνουν τους Έλληνες

Της Μαρίας Γιαχνάκη

Πάντα πια τον τελευταίο καιρό αναρωτιέμαι τι φταίει και τα καταφέρνουμε εμείς οι Έλληνες τόσο χάλια ώστε να χάνουμε και κεκτημένα και ψυχική ηρεμία και να είμαστε έρμαια του κάθε λιγούρη ξένου παράγοντα ώστε να μας υποτάσσει στο τέλος με το στανιό.
Σίγουρα όλα ξεκινούν από την διάσπαση μας, από την διχόνοια μας και από την βλακεία μας μερικές φορές γιατί το....
σαράκι της ζήλιας που μας τρώει αιώνες τώρα φαίνεται ότι το κληροδοτούμε από γενιά σε γενιά.

Ποτέ αυτός ο λαός δεν υπήρξε καιρό ενωμένος , ποτέ δεν είδε ως στόχο το καλό όλων
μας αλλά ενδιαφερόταν ο καθένας μόνο για το ιδιωτικό του καλό.

Μας δηλητηρίαζαν μέρα με τη μέρα χρόνο με τον χρόνο γι αυτό σήμερα δεν έχουμε τα νέκαρα να σηκώσουμε το κεφάλι και να διώξουμε το κακό πριν αυτό μπει στα σπίτια μας από τις χαραμάδες από τα παράθυρα από τις πόρτες και να μας πλημυρίσει μέχρι να μας πνίξει.

Και σήμερα ακόμη που δίνουμε μία από τις μεγαλύτερες μάχες σαν Έλληνες δεν υπάρχει συνοχή σύμπνοια και κοινό σχέδιο. Υπάρχει και πάλι μόνο το δικό τους καλό ξεχωριστά. Το συμφέρον του κάθε κόμματος χωριστά .

Το συμφέρον του κάθε πολιτικού χωριστά. Φτιάχνουν κόμματα , μικρά ή μεγάλα κάνουν ανακοινώσεις πολλά υποσχόμενες και τους ενδιαφέρει μόνο το τομάρι τους περιμένοντας το χειροκρότημα μόνο γι αυτούς. Δεν τους νοιάζει ο Έλληνας , δεν υπάρχει ο Έλληνας. Έχουν φαρμάκι μέσα τους και αυτό έχουν να δώσουν για τον Έλληνα.

Η διχόνοια και η φαγωμάρα τόσων ετών ξανάνοιξε την πόρτα στους κατακτητές . Η ιστορία επαναλαμβάνεται όπως λέμε πάντα . Ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα το 1836 ,μιλώντας για την επανάσταση τόνιζε «ότι οι παλαιοί Έλληνες , οι πρόγονοί μας, έπεσαν στην διχόνοια και ετρώγονταν μεταξύ τους , κι έτσι έλαβαν καιρό πρώτα οι Ρωμαίοι έπειτα άλλοι βάρβαροι και τους υπόταξαν.

Ύστερα ήλθαν οι μουσουλμάνοι . Οι προκομμένοι , το καλύτερο μέρος των πολιτών μην υποφέροντας τον ζυγό έφευγαν από την Ελλάδα και ο λαός στερημένος από τα μέσα της προκοπής εκατάντησε σε άθλια κατάσταση.

Αν δεν ήταν οι γραμματιζούμενοι από το εξωτερικό ,να στέλνουν βιβλία με μεταφρασμένους αρχαίους συγγραφείς για να μιμηθεί τη ζωή τους ο ελληνικός λαός που δεινοπαθούσε δεν θα σκεφτόταν αλλιώς να επαναστατήσει.

Έτσι ξεκίνησε και δυνάμωσε η Επανάσταση και οι έλληνες έγιναν μια γροθιά και πολέμησαν με πάθος τον κατακτητή. Θα τα κατάφερναν καλύτερα αν η ομόνοια αυτή κρατούσε για 2 χρόνια ακόμη και αν δεν ξανάμπαινε η διχόνοια ανάμεσά τους. Θα έπαιρναν την Θεσσαλία και την Μακεδονία θα έφταναν μέχρι την Κωσταντινούπολη»….

http://briefingnews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα