Η ΔΕΘ των παπουτσιών των νερατζιών και των χαρατσιών

Για τη “ΔΕΘ των παπουτσιών και των χαρατσιών” γράφαμε πέρυσι , καθώς και τη νουβέλα «Prada prada εδώ είναι Ελλάντα» σκιαγραφώντας την περυσινή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η φετινή όμως αναμένεται με σαφώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Τα χαράτσια πλέον είναι αδιευκρίνιστου μήκους, ενώ ο Καίσαρας Παπανδρέου θα εκφωνήσει ένα λόγο τριών λέξεων: Veni, vidi, vici, θα πει με....
υψωμένη
τη γροθιά και το πλήθος θα παραληρεί.

Διότι στην 23ημηνη παρουσία του στο Μαξίμου νίκησε το πελατειακό κράτος, την κρατικίστικη νοοτροπία, τις κακές μας έξεις και τον κακό καιρό ανοιχτά της Ύδρας. Κατέκτησε επάξια μία θέση ανάμεσα στους παγκόσμιους στοχαστές, έσπασε το ρεκόρ του Φυλέα Φογκ, κάνοντας το γύρο του κόσμου σε 80 ώρες, φέρνοντας λεφτά με ουρά στη χώρα: Δάνεια, ιστορικές συμφωνίες, σωτηρία και κόντρα διάσωση, έβγαλε τη χώρα από την καταιγίδα και την οδηγεί με ασφάλεια σε πρωτόγνωρους δρόμους ύφεσης, ανεργίας και μιζέριας.

Υπάρχουν βεβαίως και εισηγήσεις να μην μιλήσει καθόλου και απλά να τον περιφέρουν ως εικόνισμα, εις τρόπον ώστε να μπορέσει ο λαός να εκφράσει τη λατρεία του στο πρόσωπο του αγαθού Ηγεμόνα. Για λόγους ασφαλείας το πλήθος που θα εισρεύσει απαγορεύεται να «προσφέρει» παπούτσια, αναπτήρες και νεράντζια. Όλα τα «τάματα» θα συγκεντρωθούν δίπλα στο Λευκό Πύργο, με στόχο να τον ξεπεράσουν σε ύψος. Στο τέλος της παρουσία του στη ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός, σε μια συμβολική κίνηση. θα βάλει φωτιά στον αυτοσχέδιο σωρό αντικειμένων. Έτσι με αυτό το happening θα ολοκληρωθεί η πιο σουρεαλιστική και ανώδυνη παρουσία prime minister σε ΔΕΘ.

Ο περσινός Παπουτσορίπτης

Για όσους έχουν μπερδευτεί με τον ΦΠΑ στις ταβέρνες και τα οβελιστήρια τους ενημερώνουμε :Υπηρεσίες εστίασης στον υψηλό συντελεστή 23%, αλλά με «αστερίσκους»: 13% αν είσαι σε μεγάλο ξενοδοχείο και φοράς «βραχιολάκι». 33% σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο και φοράς χειροπέδες (τα βίτσια πληρώνονται). 3% αν φοράς λουρί και σε σέρνουν. Αν φέρεις μαστίγιο προβλέπεται απαλλαγή του αναλογούντος ΦΠΑ. Αν κυκλοφορείς με τυφέκιο και φυσεκλίκια περασμένα χιαστί στο στήθος, δεν πληρώνεις ούτε το καθαρό ποσό, γιατί δεν θα τολμήσει κανείς να στο ζητήσει. Να ζήσουν οι ξένοι tour operator. Οι Έλληνες ας ζήσουν αλλού.

Κι ενώ με τον ΦΠΑ καθάρισε, ο Βαγγέλης έχει κάποια μικροπροβλήματα με το θέμα των εγγυήσεων. Είπε να φανεί large στους Φινλανδούς και πλάκωσαν όλοι. Σήμερα η υπουργός Εργασίας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν, που είναι επίσης αντιπρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), του κόμματος υπό την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, δήλωσε σήμερα ότι οι μελλοντικές δαπάνες στο πλαίσιο των πακέτων «διάσωσης» των οικονομικών χωρών της ευρωζώνης θα πρέπει να καλύπτονται από εγγυήσεις, όπως αποθέματα χρυσού και μετοχές σε κρατικές βιομηχανίες.

Μας τη λέει και η Ούρσουλα δηλαδή. Αλλά το οικονομικό επιτελείο έχει έτοιμη τη λύση: θα τους στέλνει 20 νέους κάθε μήνα ως εγγύηση. Δέκα κοπέλες και δέκα αγόρια, για να ταυτιστεί η Μέρκελ στη συνείδηση των Ευρωπαίων ως έ
Keywords
Τυχαία Θέματα