Η δανειακή σύμβαση του ξεπουλήματος και της υποτέλειας

Αποικιοκρατική δανειακή σύμβαση με την οποία η κυβέρνηση εκχώρησε την Εθνική Κυριαρχία στους δανειστές. Θα δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης;

Τούτη η κυβέρνηση όχι μόνο υποθήκευσε τη χώρα με το μνημόνιο που ψήφισε στη Βουλή, αλλά παραιτήθηκε και από την εθνική κυριαρχία της, με την υπογραφή του υπουργού οικονομικών στη σύμβαση δανειακής
διευκόλυνσης που...
υπεγράφη με ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ.

Πιο κάτω παραθέτω μερικά βασικά σημεία, από τις 237 σελίδες της σύμβασης που υπέγραψε ο Παπακωνσταντίνου, έχοντας την εξουσιοδότηση της Ελληνικής Βουλής:

- Δεν μπορεί η Ελλάδα, μόνη της, να πάρει δάνειο από άλλον δανειστή (πχ Κίνα, Ρωσία) καθώς δεν μπορεί να υποθηκεύσει, ούτε να ενεχυριάσει για άλλον περιουσία ή έσοδα, ή να μεταφέρει το χρέος της… σελ 119,

- αντίθετα επιτρέπεται ο δανειστής να μεταβιβάσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του… σελ. 129, παρ 13.1.

Δηλαδή μπορεί να έχουμε δανειστεί από τη Γερμανία και να βρεθούμε χρεωμένοι στην Τουρκία και τα Σκόπια γιατί η Γερμανία θα τους έχει πουλήσει τα δικαιώματά της (τις δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας, δηλαδή) …

- η σύμβαση διέπεται από το αγγλικό δίκαιο… σελ 129, παρ. 14.1, (γνωστοί αποικιοκράτες οι Εγγλέζοι, ξέρουν από… καλές συμβάσεις!)

- Το επιτόκιο για τα 80 δις ευρώ των Ευρωπαϊκών δανείων είναι 5,2% κυμαινόμενο με Euribor τριμήνου για την πρώτη τριετία, 6,2% κυμαινόμενο για τα επόμενα χρόνια και +2% επιτόκιο υπερημερίας (αν έχει λήξει το δάνειο) επαναπροσδιοριζόμενο ανά εβδομάδα αν καταλαβαίνω καλά… σελ 120 παρ. 1α και 1β και 121 παρ. 5.

- Η Ελλάδα αν δεν πληρώσει κάποιο από τα παλαιοτέρα δάνεια ( όχι τα 110 δις ) που λήγουν ή προβεί σε αναστολή πληρωμών κάποιου άλλου δανείου, δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα από το μηχανισμό και υποχρεούται να αποπληρώσει άμεσα το υπόλοιπο κεφάλαιο του δανείου του μηχανισμού μαζί με όλες τις επιβαρύνσεις… σελ 123.

- Για να είναι νόμιμη, να ενεργοποιηθεί και να ισχύει η σύμβαση, δε χρειάζεται καμία άλλη πράξη παρά μόνο, την υπογραφή του Παπακωνσταντίνου και τη νομική γνωμοδότηση του νομικού σύμβουλου του κράτους του υπουργείου οικονομικών και του υπουργείου Δικαιοσύνης… σελ 130, παρ 15.1α, σελ 138 παρ.5 και σελ 140 παρ. 14.

Ούτε ψήφιση από τη Βουλή, ούτε υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ούτε καν τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Τίποτα δε χρειάζεται… μόνο καλή διάθεση και τον Παπακωνσταντίνου να υπογράφει!!!

- Μόνο το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα Συνταγματικά Δικαστήρια των δανειστών μπορούν να ακυρώσουν τη σύμβαση γιατί παραβιάζεται το Ευρωπαϊκό δίκαιο ή το Σύνταγμα του δανειστή αντίστοιχα. Στην Ελλάδα με βάση τη σύμβαση, δεν επιτρέπεται σε κανένα δικαστήριο να μπορεί να εκδικάσει τέτοια προσφυγή!!! (Άσε που δεν έχουμε και Συνταγματικό Δικαστήριο)… σελ 123 παρ 6α και 6β.

- Το χειρότερο από όλα είναι το παρακάτω, όπως αναφέρεται στη σελ. 130 παρ 14.5:

«Με την παρούσα ο
Keywords
Τυχαία Θέματα