Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΒΗΜΑ...ΤΑΧΥ !!!

Ετοιμάζονται νέα μέτρα αστυνόμευσης και καταστολής από το υπουργείο προστασίας του πολίτη(προστασίας του πολίτη, εδώ γελάμε). Πλήρη λίστα σχετικά με το τι θα αφορούν τα μέτρα αυτά θα βρείτε εδώ.
Ας ρίξουμε μια ματιά όμως σε μερικά από τα εν λόγω μέτρα, αυτά τα οποία μπορούν να θεωρηθούν και πιο επικίνδυνα:
- «Στην εγκατάσταση, εξ άλλου, μέσων βιντεοσκόπησης πάνω στα περιπολικά οχήματα και τις μηχανές των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας,
προχωρεί το....
υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.» Κατά τον κύριο Παπουτσή, το συγκεκριμένο μέτρο παίρνεται προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα αστυνομικής βίας, μη εξουσιοδοτημένης δηλαδή, διότι όταν τα ΜΑΤ βαράνε το κάνουν κατόπιν εντολής και όχι αυθαίρετα. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι το κατά πόσο πρακτικό για αυτόν τον αγαθό σκοπό είναι κάτι τέτοιο. Δηλαδή ο αστυνομικός που θα θέλει να χτυπήσει δεν μπορεί να το κάνει εκτός εμβέλειας της κάμερας; Μήπως η βιντεοσκόπηση παίζει άλλο ρόλο, αυτόν της παρακολούθησης, της καταγραφής και του φακελώματος για παράδειγμα; Και η πρόθεση τους αυτή φαίνεται ξεκάθαρα παρακάτω, στις δηλώσεις του υπουργού δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου. «θα αξιοποιηθούν οι κάμερες για τον εντοπισμό εγκλημάτων, κυρίως εκεί που υπάρχουν αποδεικτικές δυσχέρειες. Ήδη λειτουργεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή υπό τον επίτιμο πρόεδρο του ΣτΕ Χρήστο Γεραρή.»
- «Κρίνεται επιτακτική η ανάγκη να εκσυγχρονιστεί το πλαίσιο του συνέρχεσθαι όχι με την έννοια του περιορισμού του συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματος, αλλά με τρόπο ώστε η άσκηση του δικαιώματος αυτού να μην παραλύει κάθε φορά το κέντρο της Αθήνας.» Δηλαδή πως, θα διαδηλώνουμε με κορδέλα στο μπράτσο όπως κάνουν οι Ιάπωνες απεργοί; Ο κύριος Παπουτσής Γνωρίζει βέβαια πολύ καλά, πως ο λαός που διαδηλώνει, δεν μπορεί να περιοριστεί στα όρια που του υποδεικνύει το αστικό κράτος το οποίο κηρύττει τις περισσότερες απεργίες παράνομες και στέλνει στον εισαγγελέα ειρηνικούς διαδηλωτές. Επειδή λοιπόν ακριβώς το γνωρίζει, θέλει να ξεκαθαρίσει πως όποιος ξεπερνά τα όρια που θα τεθούν, θα κρίνεται αυτομάτως παράνομος, είτε πρόκειται για άτομο είτε για ομάδα ανθρώπων, είτε για λαϊκό κίνημα, και θα ακολουθεί καταστολή. Το συγκεκριμένο μέτρο αποτελεί πολυεργαλείο για το σύστημα, αφού από την μια τρομοκρατεί τον λαό που θέλει να κατέβει στους δρόμους και από την άλλη δημιουργεί ένα πλαίσιο που οι δυνάμεις καταστολής θα μπορούν να ενεργούν με την παραμικρή αφορμή.
- «επανεξετάζεται ο Κανονισμός Αστυνόμευσης και αν το Αρχηγείο της Αστυνομίας αποφανθεί ότι χρήζει αναθεώρησης, αυτό θα προχωρήσει ενδοϋπηρεσιακά. Επανεξετάζονται επίσης οι τακτικές ανάπτυξης των αστυνομικών δυνάμεων και τα επιχειρησιακά σχέδια.» Το συγκεκριμένο μάλλον πάει χεράκι χεράκι με το από πάνω, καθορίζεται πρώτα το νομικό πλαίσιο και ακολουθεί το επιχειρησιακό.
- «η διεθνής εμπειρία αλλά και ο προβληματισμός που διατυπώνεται από τους βουλευτές, υποχρεώνει το Αρχηγείο να εξετάσει το θέμα της χρήσης δακρυγόνων, νερού και πλαστικών σφαιριδίων.» Και
Keywords
Τυχαία Θέματα