Η ανάδειξη της αλήθειας και οι όροι της συμβολής σ’αυτό

Γράφει : η Φιλαρέτη

Το να συζητάς προς επίλυση διαφορών είναι το μόνο μέσο. Το να εμμένεις στις απόψεις σου είναι σίγουρα αδιέξοδο για κάθε προσδοκία συνεννόησης. Το να απαιτείς από τον άλλο την αποδοχή των εμμονών σου καθιστά στα σίγουρα ατελέσφορη την όποια συζήτηση.

Το να εθελοτυφλείς στα λάθη σου είναι ένα νέο λάθος. Το να κατηγορείς τον ....
άλλο είναι τσαμπουκάς και ευθυνοφοβία. Το να μη παραδέχεσαι τα λάθη σου είναι ψυχική αναπηρία. Ή υστερόβουλη επιδίωξη εξακολούθησης αυτών.

Όμως αν πάνω σ’ αυτά τα λάθη σου επιδιώκεις να στεριώσεις μια νέα
κατάσταση είναι εγκληματικό,όταν μάλιστα είναι διαπιστωμένο ότι αυτά τα κακώς τετελεσμένα (και λάθη) δημιούργησαν προβλήματα, καταστροφές, διαταραχές και ουσιώδεις βλάβες, σε πράγματα που δεν θα έπρεπε να θιγούν, να διαταραχτούν ή να καταστραφούν.

Η συζήτηση θα πρέπει να γίνεται με γνώμονα τις αρχές και τις αξίες (που ετρώθησαν) και που πρέπει να διαφυλαχθούν και να περιφρουρηθούν, και όχι με γνώμονα γόητρα κι εγωισμούς που δεν ικανοποιήθηκαν, ή τις απόψεις που δεν επιβλήθηκαν.

Το καλό πρέπει να το γνωρίζουμε για να το επιδιώκουμε. Η –αορίστως-καλή πρόθεση δεν αρκεί αν έχει κακά αποτελέσματα, γιατί τότε η καλή πρόθεση είναι/ ήταν απλώς επιθυμία κενή περιεχομένου.

Έτσι λοιπόν, η πολιτική μας κουβέντα σήμερα είναι ανάγκη να γίνει στη βάση για την αποκατάσταση της αλήθειας και την αποφυγή των ίδιων λαθών.Η συναίνεση θα έρθει μέσα από τη συμφωνία για τα νέα ζητούμενα και την αναδιάρθρωση της αδιέξοδης, ψυχοφθόρας και νοσηρής κατάστασης. Και πάντως, φθαρμένοι άνθρωποι δεν μπορεί να είναι κομιστές νέων ιδεών και προτάσεων, αν δικαιολογούν τα πεπραγμένα. Απαιτείται χωρίς ρέστα αυτογνωσία με ενσυνείδητη και εκπεφρασμένη συντριβή των υπαιτίων και των κακών διαχειριστών της κατάστασης, καθώς και επιστροφή των κλοπιμαίων. Η συγγνώμη μας δεν επιθυμεί τη φυλάκισή τους, επιθυμεί όμως αυτοί να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους, γιατί δεν υπάρχουν πράξεις χωρίς συνέπειες ούτε καταστροφές χωρίς γενεσιουργά αίτια.

http://tonoikaipnevmata.wordpress.com/
Keywords
Τυχαία Θέματα