Γιατί πρέπει να στηριχτεί το ΚΚΕ

Κάποιοι εξεπλάγησαν, καλόπιστα, από την πρότασή μας για ψήφο στο ΚΚΕ. Λογικό!
Κάποιοι, όμως, πιο κακοήθεις και «κλακαδόροι»-προβοκατορίσκοι άλλων σχημάτων, επιχείρησαν την «έκπληξη» να την επενδύσουν με υπαινιγμούς του τύπου: «Ότι τα πήραμε από το ΚΚΕ» ή από τον …Νίκο Μπογιόπουλο!!!
Το πλέον θλιβερό είναι ότι κάποιος παλιός φίλος διαχειριστής ιστολογίου, ο οποίος στήριξε στις .....
πρόσφατες δημοτικές εκλογές συνδυασμούς ΠΑΣΟΚ
και ήταν μέγας θαυμαστής του Κύρκου(!) μας κάνει μαθήματα περί «κωλοτούμπας» κ.λπ…

Πριν συνοψίσουμε τις παρατηρήσεις πάνω στην πρότασή μας για ψήφο στο ΚΚΕ και τις «εκπλήξεις» που προκάλεσε, δηλώνουμε προκαταβολικά: Δεν διεκδικούμε το αλάθητο. Μόνο που έξω από τους αφορισμούς και τα φτηνά αφοριστικά τρικ, οφείλουν όσοι μας κατακρίνουν να αποδείξουν τεκμηριωμένα το λάθος της πρότασής μας, το λάθος των επιχειρημάτων μας, το ΤΙ αυτοί προτείνουν και το ΓΙΑΤΙ (πολιτικά τεκμηριωμένα).

Τους προκαλούμε, λοιπόν, σε συζήτηση ΠΟΛΙΤΙΚΗ και όχι σε γαυγίσματα…

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Πρώτη Παρατήρηση:

Η «έκπληξη» όλων στεγάζεται στο γεγονός ότι εμείς έχουμε ασκήσει δριμύτατη και πολύ σκληρή κριτική στο ΚΚΕ. Πώς, συνεπώς προτείνουμε ψήφο στο ΚΚΕ;

Αν οι επικριτές μας διάβαζαν προσεκτικά τα κείμενα θα διέκριναν ότι και μέσα στην πρότασή μας για ψήφο στο ΚΚΕ, ασκούμε την ΙΔΙΑ σκληρή κριτική.

Λέμε μεταξύ άλλων:

«…Βεβαίως, η ηγεσία του κόμματος αυτού σε βασικά ζητήματα έδωσε το «άλλοθι» και τη νομιμότητα στους νεοταξικούς σχεδιασμούς και το χειρότερο: Τους προώθησε ιδεολογικά και πολιτικά.

Αναμφίβολα η ηγεσία αυτή συνέβαλε αποφασιστικά στην αποδόμηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Είναι αυτή που φέρνει την ΚΥΡΙΑ ευθύνη για την κατάσταση του λαϊκού κινήματος σήμερα…

Αναμφίβολα δεν πρέπει να έχουμε ΟΥΔΕΜΙΑ αυταπάτη για το ρόλο αυτής της ηγεσίας…».

Η καυστική κριτική δεν σταματάει ούτε μέσα σ’ αυτό το κείμενο της εκλογικής μας πρότασης, ούτε βεβαίως θα σταματήσει και στο μέλλον, πάνω στις νεοταξικές θέσεις του ΚΚΕ, τις σχετικές με βασικά εθνικά και κοινωνικά ζητήματα.

Το να ασκείς, όμως, κριτική (όσο αυστηρή και αν είναι) εναντίον ενός κόμματος δεν σημαίνει ότι σε δοσμένες ιστορικές συνθήκες δεν μπορεί να το στηρίξεις ΚΡΙΤΙΚΑ.

Η στήριξη δεν σημαίνει ταύτιση, ούτε αλλαγή απόψεων.

Μια εκλογική πρόταση αντιμετωπίζει ΣΥΝΟΛΙΚΑ ένα κόμμα, το πώς λειτουργεί μέσα στη συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία, σε συνάρτηση με την ανάλυση της συγκεκριμένης συγκυρίας και τα δεδομένα άμυνας του λαϊκού κινήματος απέναντι στον καθεστωτικό οδοστρωτήρα, με τα δεδομένα ανάπτυξης της πολιτικής συνείδησης και πυροδότησης της λαϊκής ΟΡΓΗΣ.

Η πρότασή μας για στήριξη του ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές, αναλύει διεξοδικά και τεκμηριωμένα όλα τα δεδομένα της σημερινής κρίσιμης ιστορικής περιόδου και ιδιαίτερα τούτο: Ότι το ίδιο το ευρω-αποικιακό καθεστώς, τα διεθνή ιμπεριαλιστικά κέντρα εξουσίας και τα εγχώ
Keywords
Τυχαία Θέματα