Γιατί η απαγόρευση εξόδου από τη Μονή Βατοπαιδίου

"Οι αστείοι" της τηλεόρασης σχολίασαν ακόμη και την αποφυλάκιση του ηγούμενου της Μονής Βατοπαιδίου χωρίς να ξέρουν τι τους γίνεται αφού έπεσαν και αυτοί στην παγίδα της επιπόλαιας έρευνας και ενημέρωσης για την υπόθεση.
Η αδικαιολόγητη απαγόρευση εξόδου από τη Μονή Βατοπαιδίου του αρχιμανδρίτη Εφραίμ έχει σοκάρει τον κόσμο αλλά και πολιτικούς οι οποίοι την χαρακτήρισαν σκληρή και άδικη . Το θέμα όμως είναι ότι η.....
στάση του ίδιου η οποία πάντα είναι χαμηλών τόνων προφανώς ηρεμεί τα πνεύματα για
να μην αντιδρούν.
Η αποφυλάκισή του βέβαια δεν άρεσε σε κάποιους ενώ κάποιοι άλλοι μάλιστα την αποσιώπησαν κιόλας .
Κάποιοι πάλι προσπάθησαν να κάνουν πολιτική σάτιρας ανάμεσα στα φθηνά από χιούμορ θέματά τους για να γίνουν λίγο πιο εξυπνάκηδες στα μάτια των τηλεθεατών και γιατί όχι να εξυπηρετήσουν κιόλας συμφέροντα κάποιων εμπαίζοντας πνευματικούς που είτε το θέλουμε είτε όχι είναι ηγέτες. Βρεθήκαμε λοιπόν μπροστά στο θέαμα των δύο σατιρικών εκπομπών της ελληνικής τηλεόρασης Αλ τσαντίρι και Ράδιοαρβύλα όπου περιγελούσαν έναν άνθρωπο που βγήκε από τη φυλακή μετά από 99 ημέρες , έναν άνθρωπο για τον οποίο ανοίγουν την πόρτα τους ξένοι ηγέτες , έναν άνθρωπο τον οποίο καλούν για ομιλίες ιδρύματα του εξωτερικού , έναν άνθρωπο που μάθαμε ότι ακόμη και στην φυλακή έκανε έργο για τους κρατούμενους που δεν είχαν να φορέσουν ρούχα και κουβέρτες να σκεπαστούν.
Η εύκολη λύση λοιπόν γι αυτούς ήταν να τον σατιρίσουν άκομψα και προσβλητικά .Την πνευματική ανάγκη τόσου κόσμου που θα ήθελε να τον δει και δεν μπορεί λόγω της απαγόρευσης εξόδου του από τη Μονή βεβαίως δεν την σκέφτηκε κανείς διότι προφανώς τους είναι άγνωστος αυτός ο πλούτος της ψυχής.
Όλοι όσοι προσπάθησαν να διαχειριστούν στο μυαλό τους την απόφαση να αποφυλακιστεί και να μην επιτρέπεται η έξοδός του από την χώρα και από τη Μονή δεν τα κατάφεραν. Το γιατί είναι απλό : ούτε στους εγκληματίες ούτε στους επικίνδυνους που κυκλοφορούν ανάμεσά μας δεν μπαίνουν τέτοιοι περιορισμοί. Αντιθέτως κυκλοφορούν ελεύθεροι , έτοιμοι να διαπράξουν το επόμενο. Πως είναι λοιπόν δυνατόν να απαγορεύεται η έξοδος σε έναν άνθρωπο που αυτές τις μέρες του Πάσχα θα έπρεπε να βρίσκεται κοντά στα πνευματικά του παιδιά και σε οικογένειες που τον έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να τον επισκεφθούν στο Άγιο Όρος. Πως είναι δυνατόν να περιγελούν την πνευματική πορεία ενός ανθρώπου από την στιγμή που δεν τον έχουν δικάσει καν τα δικαστήρια και παρόλα αυτά τον είχαν κλεισμένο 3 μήνες στην φυλακή. Η δικαιοσύνη που προστατεύει την τιμή και την υπόληψη ανθρώπων οι οποίοι δεν έχουν καταδικαστεί για κάποιο αδίκημα αλλά τους τιμωρούν πρόωρα για να δημιουργήσουν κλίμα που είναι ; Αν είχαν συμβεί αυτά σε άλλη χώρα θα υπήρχαν σίγουρα ποινές για όσους με τόση ευκολία προσβάλουν το θρησκευτικό συναίσθημα και την πνευματική διαδρομή ανθρώπων .

http://www.briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα