Για κοινή θέση Μέρκελ - Σαρκοζί μιλούν γερμανικές πηγές

Μέχρι μετά τα μεσάνυχτα συνεχίζονταν οι δραματικές διαβουλεύσεις μεταξύ της Γερμανίδας Καγκελαρίου κ. Άνγκελα Μέρκελ, του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί καθώς και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο οποίος μετέβη εκτάκτως στο Βερολίνο, ενόψει της προγραμματισμένης για το....
απόγευμα Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.

Προ της συνάντησης Μέρκελ - Σαρκοζί, από τη γερμανική πλευρά έβγαινε κλίμα αισιοδοξίας για την κατάληξη σε συμφωνία. Ωστόσο, το εσπευσμένο ταξίδι Τρισέ στη γερμανική πρωτεύουσα κορύφωσε την αγωνία για την έκβαση της δραματικής Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης.

Ωστόσο, το Reuters, επικαλούμενο γερμανικές πηγές, ανέφερε γύρω στις 2 μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος, ότι Βερολίνο και Παρίσι κατέληξαν σε κοινή θέση, την οποία θα παρουσιάσουν στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο είχε ζητήσει συμφωνία από τους Ευρωπαίους ηγέτες, τονίζοντας ότι η ίδια η υπόσταση της Ευρωζώνης βρίσκεται σε κίνδυνο.

Στη Σύνοδο Κορυφής έχει γίνει γνωστό πως θα συμμετάσχουν και κορυφαίοι Ευρωπαίοι τραπεζίτες, όπως ο Γιόζεφ Άκερμαν της Deutsche Bank.

http://www.protothema.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα