Γερουλάνος: «Δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο η ιθαγένεια»

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ξεκαθάρισε ότι θα αλλάξει ο νόμος περί ιθαγένειας, ώστε να μπορούν και ξένοι υπήκοοι να είναι ιδιοκτήτες ελληνικών ομάδων, γεγονός που ανοίγει ουσιαστικά τον δρόμο για τον πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ, ο οποίος δεν έχει...
κρύψει ότι ενδιαφέρεται ακόμα και για την προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο κ. Γερουλάνος μιλώντας στην εκπομπή «ΔΙΚΗ» τόνισε ότι ο νόμος περί ελληνικής
ιθαγένειας ψηφίστηκε σε μια άλλη εποχή και δεν πρέπει να σταθεί σε αυτόν η Πολιτεία, απαγορεύοντας έτσι σε ξένους υπηκόους να είναι ιδιοκτήτες ελληνικών ΠΑΕ.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ των επενδύσεων από το εξωτερικό, με την προϋπόθεση να ισχύουν μερικοί κανόνες, όπως είναι ο έλεγχος του επενδυτή, καθώς επιβάλλεται η Πολιτεία να γνωρίζει την προέλευση των χρημάτων.

Ουσιαστικά, λοιπόν, ο κ. Γερουλάνος προανήγγειλε την αλλαγή του σχετικού νόμου, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για τον πρίγκιπα, για να αναλάβει τα ηνία του Παναθηναϊκού, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα υπάρξει οριστική συμφωνία με την πλευρά Βαρδινογιάννη.

«Θα υπάρξει αλλαγή στο νομοσχέδιο. Ο νόμος αυτός γράφτηκε για μια άλλη εποχή. Πρέπει να έχουν κάποια υπόσταση αυτοί οι επιχειρηματίες που προέρχονται από το εξωτερικό. Δεν πρέπει να είναι εθνικά τα κριτήρια, αλλά κριτήρια φερεγγυότητας. Να λειτουργούν, δηλαδή, στο πλαίσιο που ορίζει η πολιτεία.

Στο αγγλικό ποδόσφαιρο για παράδειγμα, έχουν μπει Ρώσοι που μπορεί να μην πλούτισαν με το ευαγγέλιο στο χέρι, αλλά λειτουργούν όπως επιβάλει η αγγλική πολιτεία, γιατί υπάρχουν κανόνες», τόνισε χαρακτηριστικά για το θέμα ο κ. Γερουλάνος.

http://www.newsbomb.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα