Γενόσημα. Εναν αιώνα πίσω πήγε η συγκυβέρνηση τη φαρμακευτική περίθαλψη.

Γράφει ο περίφημος Αδαμάντινος

Το όλο κόλπο είναι ότι απο την υπερσυνταγογράφηση που όλοι όσοι εζησαν στην Ελλάδα ξέρουν, φαρμακοποιοί και γιατροί είχαν δημιουργήσει μια μεγάλη εστία διασπάθησης του δημοσίου χρήματος και μια συνεργασία που τους απέφερε μεγάλα έσοδα.

Το κράτος πλήρωνε και τα ταμεία γινόντουσαν περισσότερο προβληματικά.

Λόγω της φύσης του προβλήματος, της γνωστής διαπλοκής, της δυσκολίας ελέγχου
όσον αφορά την....
ποιότητα των φαρμάκων, τη προέλευσή τους και το κύκλωμα εμπορίας τους, τη πιθανή μεταποίηση…, τη κακώς λειτουργούσα και κακώς εκπροσωπούμενη δικαιοσύνη, η ασυδοσία από δεκαετίες είχε ξεπεράσει κάθε όριο, στο οποίο όλα τα κόμματα συμπολίτευσης και αντιπολίτεευσης έκλειναν τα μάτια. Καπου το εχουμε ξαναδεί αυτό.

Στην Ελλάδα δεν θέλει έλεγχο κανένας για να τρώνε οι επιτήδειοι. Αυτό είναι ο κανόνας.

Ειναι γνωστό ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ηλεκτρονική συνταγογράφηση ώστε να διευκολύνεται ο έλεγχος.

Το γενόσημο είναι ένα φάρμακο που είναι παρόμοιας βιολογικής απόδοσης και κατασκευής μέ ένα φάρμακο που ειναι σε ισχύ απο πλευράς πατέντας ή το ίδιο με ένα του οποίου έχει λήξει η πατέντα κατασκευής και η άδεια χρήσης. Το πρόβλημα με αυτά τα φάρμακα είναι ποιός οργανισμός τους κάνει έλεγχο, ποιός επιβεβαιώνει τη ποιότητα των συστατικών και τη διαδικασία κατασκευής τους, ποιός τα εγγυάται σε περίπτωση αντενεργειών και ποιός επιβεβαιώνει τη παρόμοια με τα αρχικά βιολογική τους απόδοση. Αυτό είναι εύκολα αντιληπτό σε κάποιο βιολόγο, σε κάποιο χημικό ή σε κάποιο που εχει σχεδιάσει φάρμακα και αντιλαμβάνεται τους όρους που προανέφερα.

Τα γενόσημα είναι κάτι σαν τα ρολόγια μαιμού, που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Μερικά είναι καλά αντίγραφα μερικά όχι. Το ρολόι όμως δεν το τρώς για να γίνεις καλά…

Το κράτος επειδή δεν μπορεί να συνεχίσει να πληρώνει το κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, επειδή δεν μπορεί να αυξήσει πλέον το ποσοστό συνεισφοράς των ασφαλισμένων, επειδή δεν μπορεί ακόμη να κάνει σωστό έλεγχο στη συνταγογράφηση και στη ποιότητα των φαρμάκων, επειδή δεν μπορεί να αναλάβει το πολιτικό κόστος να τιμωρήσει υπερκοστολογήσεις φαρμάκων μαιμού με αναδρομική ισχύ επιλέγει να πάει τη χώρα ένα αιώνα πίσω. οδηγώντας την ελληνική φαρμακευτική και μεταποιητική βιομηχανία σε κλείσιμο. Το ότι από τους μέχρι τώρα ελέγχους στο φαρμακευτικό τομέα και τη σχετική “βιομηχανία” φυλακή δεν έχει πάει κανείς με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπάρχει συγκάλυψη και χρόνια διακομματική διαπλοκή.

Η αλλαγή στην εμπορία του φαρμάκου θα φέρει αντίδραση των ιατρών, των φαρμακοποιών, των ήδη εισαγωγέων γενοσήμων αυτών που είναι ντροπαλοί και το κρατάνε μυστικό, των ελλήνων “κατασκευαστών” φαρμάκου κλπ. των οποίων τα άμεσα κέρδη θα μειωθούν.

Αφού φυλακή δεν μπαίνει κανείς… οι γερμανοί φταίνε… η Μέρκελ… Α ρε κλέφτες.
Keywords
Τυχαία Θέματα