ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ

Ευστάθιος Κωνσ. Ματσαρίδης
Φόβος και αμφιβολία σφίγγει σαν ατσαλένια μέγγενη τις ψυχές των σκεπτόμενων Ελλήνων (σε πλήρη αντίθεση με τους φανατικούς ημιμαθείς). Φόβος δικαιολογημένος για την επιλογή τους στις 17 Ιούνη. Πως τα καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι εδώ τέκνα φωτός συνέλληνες; Χωρίς καμία εμπιστοσύνη στην δική μας κρίση όσο και των διπλανών μας.

Αν είχαμε υπολογιστική ισχύ η πλειοψηφία των συμπολιτών μας θα ήταν πανεύκολο να οργανωθούμε και να κατεβάσουμε μια κυβέρνηση εν ριπή οφθαλμού ακόμη και....
την πρώτη
εβδομάδα. Θα ήταν εύκολο να παρακολουθούμε αν οι πράξεις μιας νεοσύστατης κυβέρνησης οδηγούν σε μακροπρόθεσμη ευημερία ή σε βραχυπρόθεσμη με μακροπρόθεσμο ορίζοντα καταστροφικό! Οι πιθανοί σφετεριστές της ευημερίας μας ξέροντας ότι δεν είναι πιθανό να εξαπατήσουν εκατομμύρια σκεπτόμενων πολιτών δεν θα το δοκίμαζαν καν.

Πόσο εύκολα θα ήταν για εμάς το λαό τα πράγματα αν δεν παίζαμε χρόνια τώρα το επικίνδυνο παιχνίδι των εχθρών του ανθρωπισμού πολεμώντας και καταστρέφοντας ο ένας την υπολογιστική ισχύ του πλησίον μας;

Αφεθήκαμε σε μια κατευθυνόμενη πνευματική παρακμή δεκαετιών ικανοποιώντας κάποια ταπεινά «ένστικτά» μας και να μας τώρα. Με την πλάτη στον τοίχο να περιμένουμε ένα θαύμα να μας σώσει.

Γιατί πως αλλιώς να περιγράψω τον παραλογισμό να περιμένουμε να διορθώσουμε το λάθος δεκαετιών εγωπάθειας μέσα σε δύο εβδομάδες.

Ας υποθέσουμε όμως ότι αποφασίζουμε να το προσπαθήσουμε ελπίζοντας στα γονίδια των γιγάντων της σκέψης που μας έχουν κληροδοτηθεί από τους προγόνους μας.

Τι θα κάνουμε για να το καταφέρουμε; Θα τολμήσουμε να ταπεινώνουμε το υπέρμετρο ΕΓΩ μας;;; Το μόνο φάρμακο κατά της εγωπάθειας είναι η άκρατη ταπείνωση. Κάνουμε μήπως αυτοκριτική για τα δικά μας λάθη που μας κατάντησαν πνευματικά ανίκανους να είμαστε ελεύθεροι πολίτες μιας δημοκρατίας;;

ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ.

Συνεχίζουμε να παίζουμε το παιχνίδι των σκοταδιστών με μοναδικά θύματα τον υπέροχο λαό μας.

Μας φταίει ο Σαμαράς γιατί πρόδωσε το Μητσοτάκη (αδιάφορο αν ήμασταν ΝΔ η ΠΑΣΟΚ ή κάτι άλλο εκείνη την εποχή). Μας φταίει ο Τσίπρας γιατί είναι νέος και παρορμητικός. Μας φταίει ο Βενιζελος γιατί μας παρέδωσε αμαχητί στους πιστωτές μας.

Και ποτέ δεν φταίμε εμείς.

Αν περιμένετε από τους άλλους φίλοι μου να υπερασπιστούν τα συμφέροντά σας τότε δυστυχώς μας περιμένει ακόμη ένα «μεγαλοπρεπές» αδιέξοδο!!!!

Ο κάθε ένας μας μπορεί να αλλάξει εγγυημένα μόνο τον εαυτό του. Ο μόνος τρόπος είναι η αυτοκριτική (και πολύ μελέτη) για να γίνουμε πιο σοφοί. Οι γνώσεις που θα αποκτήσουμε όμως μόνο μέσω της αυστηρής αυτοκριτικής και ταπείνωσης μπορεί να γονιμοποιηθούν σε βαθμό ώστε να βοηθήσουν να ξεφύγουμε από παρόμοιες καταστάσεις. Δεν μας βοηθά η μοναδιαία γνώση φωτεινών «παντογνωστών» γιατί το σύστημα εύκολα διαφθείρει ή εξαγοράζει μονάδες.

Μόνο μια κοινωνία αρίστων στην ψυχή αρχικά και στο πνεύμα τελικά θα σώσει την Ελλάδα και τον λαό της από την
Keywords
Τυχαία Θέματα