ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ: «Νησίδα… λογικής». Τι αλλάζει στη συλλογή αποδείξεων

«Nησίδα λογικής, όχι στην κατάλληλη στιγμή και μπροστά στον κυκεώνα των σκληρών, ανάλγητων και ανορθόδοξων μέτρων», χαρακτήρισε ο Παναγιώτης Κοκκόρης την εφαρμογή της φοροκάρτας, η διάθεση της οποίας ξεκίνησε τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου:....

«Δεν είναι πρωτότυπο. Εμείς προτείναμε και ζητούσαμε εδώ και πολλά χρόνια την εφαρμογή της διασταύρωσης των στοιχείων μέσω ενός κεντρικού ηλεκτρονικού υπολογιστή όπου θα εμφανίζονταν η συνολική εικόνα των συναλλαγών του κάθε φορολογούμενου. Ας δεχθούμε ότι από αυτή την πλευρά είναι λογικό και αποτελεσματικό. Ωστόσο σήμερα που ο κόσμος έχει στεγνώσει και
το θέμα των αποδείξεων έχει ταλαιπωρήσει όλους τους Έλληνες, δεν είναι η καταλληλη στιγμή για να θεωρηθεί η φοροκάρτα το μείζον και φλέγον θέμα. Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν είναι παρά μια νησίδα λογικής, ‘οχι ‘ομως στην κατάλληλη στιγμή και μπροστά στον κυκεώνα των σκληρών, ανάλγητων και ανορθόδοξων μέτρων» τόνισε ο Παναγιώτης Κοκκόρης.
Συγχρόνως ανέφερε πως τα όποια μέτρα έχει πάρει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση όπως αύξηση φόρων, επιβολή νέων φόρων, μειώσεις μισθών, περικοπές επιδομάτων και μειώσεις συντάξεων μας έχουν οδηγήσει σε δραματικά αδιέξοδα. Αντί να μειωθεί το έλλειμμα, αυξάνεται, αντί να μειωθούν οι δαπάνες, διογκώνονται, αντί να αυξηθούν τα έσοδα, συρρικνώνονται.
«Χρειάζεται ένα άλλο μίγμα πολιτικής. Χρειάζεται μια άλλη συνταγή. Χρειάζεται μια νέα στρατηγική στην οικονομική πολιτική της χώρας που θα οδηγήσει στη ρευστότητα χρημάτων των πολιτών και θα δώσει πνοή στην επιχειρηματικότητα και στα όνειρά τους. Μία στρατηγική που να μπορεί να διακρίνει τους ανθρώπους πίσω από τους αριθμούς και σε αυτούς τους ανθρώπους, στους συμπολίτες μας να δίνει προτεραιότητα«, κατέληξε στις δηλώσεις του ο Παναγιώτης Κοκκόρης. www.pkokkoris.gr
Μάθετε παρακάτω όλες τις έγκυρες και χρήσιμες απαντήσεις σε ερωτήματά σας για τη νέα κάρτα συλλογής εξόδων που μπαίνει στη ζωή μας.
Χρήσιμες ερωτήσεις απαντήσεις για την κάρτα αποδείξεων
1.Τι είναι η Κάρτα Αποδείξεων;
Η Κάρτα Αποδείξεων είναι μια προσωπική Κάρτα συλλογής αποδείξεων των εξόδων, η οποία δίνει τη δυνατότητα στο φορολογούμενο να συλλέγει και να υποβάλει αυτόματα τις αποδείξεις λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών, ώστε να επωφεληθεί της έκπτωσης που του αναλογεί, κατά την εκκαθάριση της φορολογικής του δήλωσης, χωρίς άλλη διαδικασία.
Η Κάρτα Αποδείξεων είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του πολίτη για τη συλλογή των αποδείξεων, καθώς του επιτρέπει κάθε στιγμή να γνωρίζει τι έξοδα έχει κάνει, αποφεύγοντας τη χρονοβόρο καταγραφή των αποδείξεων στο τέλος του έτους. Η χρήση της είναι προαιρετική και ασφαλής, καθώς δεν γίνεται καταγραφή των συνηθειών του καταναλωτή αλλά καταγράφεται μόνο το συνολικό ύψος των αγορών του.
Η Κάρτα Αποδείξεων είναι ανώνυμη και συνδέεται με τον Α.Φ.Μ. του καταναλωτή μόνο από τον χρήστη της, εύκολα, μέσω SMS ή μέσω διαδικτύου, χωρίς τη διαμεσολάβηση κάποιας τράπεζας ή τρίτου φορέα.
Η Κάρτα Αποδείξεων μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κ
Keywords
Τυχαία Θέματα