Φακελωμένο μεγάλο μέρος των πολιτικών στο σκάνδαλο Siemens

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές οι οποίες βασίζονται σε στοιχεία που υπάρχουν στην εισαγγελία του Μονάχου προκύπτει όχι το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδος είναι βαθιά μπλεγμένο με την δράση της Siemens στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα στα στοιχεία που υπάρχουν στην εισαγγελία του Μονάχου, φιγουράρουν λίστες με ονόματα και διευθύνσεις με μίζες για μεγάλο αριθμό από μεσάζοντες, προμηθευτές, στελέχη
πολιτικών γραφείων, βουλευτές, πρέσβεις και ....
υπουργούς των ελληνικών κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων. Φαίνεται μάλιστα πως ο κατάλογος αυτός ‘καίει’ και ανθρώπους οι οποίοι μέχρι σήμερα είναι υπεράνω υποψίας. Και δεν πρόκειται για απλά δωράκια, πακετάκια, διευκολύνσεις ή οικοσκευές αλλά για χορό εκατομμυρίων.

Τα περισσότερα από αυτά τα στοιχεία που σχηματίστηκαν, βασίζονται κυρίως στις καταθέσεις του Μιχάλη Χριστοφοράκου, γνωστού στελέχους της Siemens αλλά βεβαίως και άλλων προσώπων. Έτσι διαφαίνεται ότι το σκάνδαλο Siemens έχει πολύ μεγάλη έκταση και πρόκειται να εξελιχθεί όταν αποκαλυφθεί πλήρως, σ’ ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών.

Τα στοιχεία όμως αυτά είναι σε γνώση και των πολιτικών προσώπων της κυβέρνησης της Γερμανίας. Γι αυτό και δεν διστάζουν όταν έρχονται σε επαφή και σε διάλογο με Έλληνες πολιτικούς, για διάφορα θέματα, να τα επισείουν έμμεσα και να τους υποδηλώνουν πόσο έκθετοι είναι και να τους αφήνουν να εννοήσουν του πόση ζημιά μπορούν να τους κάνουν στο εσωτερικό της χώρας. Η όλη κατάσταση είναι πλέον ένα εργαλείο στα χέρια της Γερμανικής πολιτικής.

Γεννάται συνεπώς το ερώτημα πως μπορεί το υπάρχουν ελληνικό πολιτικό προσωπικό το οποίο έχει σχέσεις με άτομα που στο παρελθόν υπήρξαν αποδέκτες διαφόρων ‘διευκολύνσεων’ εκ μέρους της Siemens, να πολιτεύεται ακόμη ή πολύ χειρότερα να αντιπροσωπεύει αποτελεσματικά την Ελλάδα;

Αλλά το πιο τρελό στην υπόθεση είναι ότι οι γερμανοί ενώ κρατούν όλα αυτά τα στοιχεία και τα χρησιμοποιούν σαν εργαλείο και έμμεσο στοιχείο εκβιασμού έναντι των ελλήνων πολιτικών, πρόκειται να καταφερθούν εναντίον του βασικού διαμεσολαβητή του κ. Μ. Χριστοφοράκου. Και αυτό διότι ανακάλυψαν ότι κρατούσε ‘διπλά βιβλία’! Ω! τι μεγαλείο. Αυτό όμως το θεωρούν στη Siemens απαράδεκτο και βαρύ παράπτωμα. Ισχυρίζονται δηλαδή ότι το συγκεκριμένο στέλεχος , άλλα ποσά έπαιρνε και άλλα ποσά απέδιδε στους μιζο-αποδέκτες. Έτσι θεωρούν ότι η εταιρεία έχασε μεγάλα ποσά. Κοίτα τι σου είναι ο κόσμος!.

Πάντως οι δικοί μας πολιτικοί σφυρίζουν αμέριμνοι. Σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Μάλιστα δε η εξεταστική επιτροπή της βουλής κατέληξε ότι δεν συνέβη τίποτε. Και μάλιστα πρόσφατα ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου δήλωσε ότι «κλείνει οριστικά» και επομένως πάμε παρακάτω. Θυμίζουμε ότι η Ελληνική δικαιοσύνη προσπάθησε να ερευνήσει το θέμα με την υπόθεση Ζαγοριανού η οποία ως γνωστόν σταμάτησε ανορθόδοξα και κάτω από μη πειστικές συνθήκες.

Σήμερα που η χώρα παραδίδεται στους δανειστές, φαίνεται ότι αυτοί που την κυβερνο
Keywords
Τυχαία Θέματα