Εξώδικο προς τη ΔΕΗ από πολίτες της Αιγιάλειας

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ
Έτοιμη είναι η εξώδικη δήλωση-πρόσκληση-διαμαρτυρία που συνέταξε η δικηγόρος Πρωτοδικείου Αιγίου κα Μαρία Ιατροπούλου, εκπροσωπώντας τον νεοσύστατο φορέα της Κίνησης φορέων-πολιτών διευρυμένου Δήμου Αιγιαλείας. Όποιος πολίτης επιθυμεί να υπογράψει το εξώδικο, μπορεί να το κάνει χωρίς οικονομική επιβάρυνση, καθώς θα κατατεθεί με....
έξοδα της κίνησης. Όπως γίνεται κατανοητό, όσο περισσότερες υπογραφές φέρει το εξώδικο, τόσο ισχυροποιείται.
Το μόνο που χρειάζεται είναι η ταυτότητά σας, ο αριθμός
παροχής ρεύματος (αναγράφεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ) και φυσικά η υπογραφή σας. Το τηλέφωνο επικοινωνίας με την κα Ιατροπούλου είναι 26910-21614 και το γραφείο της βρίσκεται στη Μητροπόλεως 24.
Η αποστολή του εξωδίκου αποτελεί υλοποίηση μίας εκ των αποφάσεων της ολομέλειας της Κίνησης Πολιτών που συνήλθε την περασμένη Κυριακή, ενώ το ραντεβού για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΔΕΗ Αιγίου έχει δοθεί για την Παρασκευή στις 10 το πρωί.
Το κείμενο του εξωδίκου έχει ως εξής:
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Των πιο κάτω αναγραφόμενων και υπογραφόντων πολιτών, κατοίκων του Δήμου Αιγιαλείας, όπως τα στοιχεία αυτά αναγράφουν οι ίδιοι χειρόγραφα, ήτοι: (Υπογραφές πολιτών)
ΠΡΟΣ
Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία "Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (Δ.Ε.Η.) Α.Ε.", νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, η οποία εδρεύει στην Αθήνα, οδός Χαλκοκονδύλη 30, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ Η ΑΛΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΡΧΗΣ
Με βάση τη μεταξύ μας σύμβαση ένας έκαστος από εμάς είμαι πελάτης της εταιρίας σας. Τα "στοιχεία πελάτη" και ο "αριθμός παροχής" αναφέρονται παραπάνω, δίπλα από τα πλήρη στοιχεία του ονόματος καθενός από εμάς.
Με βάση το άρθρο 53 του ν. 4021/2011 και τη ΠΟΛ 1211/10-10-2011 (ΦΕΚ 2298/B΄/13-10-2011) απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, η εταιρία σας, υποχρεώνεται να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση που κάποιος πελάτης σας αρνηθεί την καταβολή του Ειδικού Τέλους Ακινήτων, το οποίο θα καταγράφεται στο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος που θα μου αποστείλετε ή τον οποίο μου έχετε ήδη αποστείλει.
Επειδή αμφισβητούμε το λεγόμενο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών, ως άδικο, παράνομο και αντισυνταγματικό φόρο για τους κάτωθι αναφερόμενους νόμιμους και βάσιμους λόγους:
α) Η επιβολή του νέου τέλους ακίνητης περιουσίας συναρτάται με τις τιμές ζώνης και την παλαιότητα των κτισμάτων, αλλά δεν βρίσκεται σε συνάρτηση με το πραγματικό εισόδημα του φορολογούμενου ιδιοκτήτη. Ο φόρος για να είναι αναλογικός και συμβατός με το Σύνταγμά μας πρέπει να είναι ανάλογος με τη φοροδοτική ικανότητα του καθενός, κατά το άρθρο 4 παρ. 5 του Συντάγματος.
Ο παραπάνω αναφερόμενος νόμος παραβιάζει τα άρθρα 17 (παρ. 1) και 4 (παρ. 5) του Συντάγματος, καθώς, η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, κατά τις ως άνω διατάξεις του Συντάγματος, είναι νοητή εφόσον η περιουσία αυτή φέρει κάποια πρόσοδο. Ότα
Keywords
Τυχαία Θέματα