Έξι μήνες απλήρωτοι στη δημοτική επιχείρηση Κερατσινίου Δραπετσώνας

Την ώρα που ο δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας σχεδιάζει να φτιάξει πίστα Formula 1 στα νοτιοδυτικά προάστια και συγκεκριμένα στον δρόμο καρμανιόλα που κόστισε τη ζωή στον Θόδωρο Αγγελόπουλο, την ίδια στιγμή περίπου 80 εργαζόμενοι στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας και εξαθλίωσης, αφού παραμένουν
απλήρωτοι για περισσότερους από έξι μήνες.
Υπάρχουν μάλιστα εργαζόμενοι στην εν λόγω επιχείρηση που έχουν να......
πληρωθούν από τον Μάιο του 2011. Πρόκειται, κυρίως, για καθηγητές των μουσικών και αθλητικών τμημάτων του δήμου, αλλά και πρώην εργαζόμενοι, οι συμβάσεις των οποίων έχουν λήξει εδώ και πολλούς μήνες, αλλά η δημοτική αρχή αρνείται πεισματικά να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα.
Μισθοί κατά συνείδηση
Ενώ η πλειοψηφία των εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση Κερατσινίου Δραπετσώνας δε λαμβάνει τα δεδουλευμένα έξι και πλέον μηνών, η διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης -κατ' εντολή της δημοτικής αρχής- πληρώνει κατά συνείδηση μικρή μερίδα εργαζομένων διάφορα μικροποσά, έναντι δεδουλευμένων και εφόσον προηγουμένως έχουν εκφράσει δημόσια τη στήριξή τους στη δημοτική αρχή. Με απλά λόγια, η λογική που πρυτανεύει στην εν λόγω δημοτική επιχείρηση είναι ή είσαι δικό μας παιδί και πληρώνεσαι κάποια ποσά έναντι ή καταδικάζεσαι στη φτώχεια και την ασιτία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που έχουν πληρωθεί και τον Δεκέμβριο του '11, ενώ κάποιοι άλλοι περιμένουν να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα του Μαΐου. Ωστόσο, απορίας άξιο είναι η ολιγωρία της τοπικής υπηρεσίας της Επιθεώρησης Εργασίας, η οποία προέβη στον σχετικό έλεγχο, με καθυστέρηση μηνών, μετά τις σχετικές καταγγελίες που της είχαν υποβληθεί, και μόνον όταν το "m" επικοινώνησε με την προϊσταμένη της τοπικής υπηρεσίας για να της θέσει υπόψη της καθέκαστα.
Ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου τι κάνει;
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δημοτική επιχείρηση έχει επανειλημμένως βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα, αφού κονδύλια που προορίζονταν για τη μισθοδοσία των εργαζομένων έκαναν "φτερά" ή άλλαξαν κατεύθυνση, καταλήγοντας σε τσέπες εργολάβων και ημετέρων. Για το θέμα αυτό έχει ήδη επιληφθεί η Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και σχετική έρευνα από τον εισαγγελέα. Νέες όμως καταγγελίες έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες, αφού η δημοτική επιχείρηση εισέπραξε τον Δεκέμβριο του '11 ποσά για επιδοτούμενα προγράμματα, τα οποία και πάλι δε χρησιμοποιήθηκαν για τη μισθοδοσία των εργαζομένων.
Αόρατοι εργαζόμενοι.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, εργαζόμενοι της δημοτικής επιχείρησης που προέβησαν σε επίσχεση εργασίας, όταν πήγαν να λάβουν το σχετικό επίδομα της επίσχεσης, πληροφορήθηκαν από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ Κερατσινίου, ότι η διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης τους θεωρεί απολυμένους από τον περασμένο Μάιο και ότι είναι ανυπόστατες οι επισχέσεις. Την ίδια στιγμή βέβαια, η ίδια η δημοτική επιχείρηση, με έγγραφά της και με αποφάσεις που έχουν ήδη αναρτ
Keywords
Τυχαία Θέματα