Εξετάσεις Ισπανικών DELE INTERMEDIO (B2) Νοεμβρίου 2011: χρήσιμες συμβουλές και οικονομικό πακέτο προετοιμασίας.

Για τις 19 Νοεμβρίου έχουν οριστεί οι φετινές χειμερινές εξετάσεις για το δίπλωμα Ισπανικών DELE Intermedio (B2).
Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για τους υποψήφιους:

1) Ακουστικό (κατανόηση προφορικού λόγου): Καλείστε να.....
βρείτε τη σωστή απάντηση μέσω ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής. Απαντήστε σε όλες τις ερωτήσεις ακόμη κι αν δεν είστε σίγουροι για την σωστή απάντηση. ΔΕΝ υπάρχει αρνητική βαθμολογία για τις λάθος απαντήσεις. Μη χάνετε χρόνο προσπαθώντας να καταλήξετε στη σωστή απάντηση την ώρα που παίζει το CD. Στο χρόνο που μεσολαβεί από το ένα κείμενο στο άλλο,
διαβάστε προσεκτικά τις ερωτήσεις, κρατήστε σημειώσεις και προσπαθήστε να εντοπίσετε λέξεις-κλειδιά. Την πρώτη φορά που ακούτε το κείμενο εντοπίζετε τη σωστή απάντηση και τη δεύτερη την επιβεβαιώνετε.

2) Γραπτό μέρος της εξέτασης (πέραν του ακουστικού) : Απαντήστε σε όλες τις ερωτήσεις. Κι εδώ ΔΕΝ υπάρχει αρνητική βαθμολογία. Φροντίστε να μοιράσετε σωστά το χρόνο σας για να απαντήσετε σε όλες τις ερωτήσεις. Μην επιμένετε σε μία ερώτηση που πιθανόν να σας δυσκολεύει. Προχωρήστε και επανέρχεστε σ’αυτήν όταν θα έχετε απαντήσει στις υπόλοιπες. Σε κάποια ερώτηση μπορεί να μην γνωρίζετε καν τη σωστή απάντηση. Ίσως όμως να γνωρίζετε μια σίγουρα λάθος απάντηση! Και αυτό είναι χρήσιμο! Εφαρμόζοντας τη διαδικασία της «εις άτοπον απαγωγής» και περιορίζοντας τις πιθανές επιλογές απαντήσεων, αυξάνετε τις πιθανότητές σας η τελική σας επιλογή να είναι η σωστή απάντηση!

3) Παραγωγή προφορικού λόγου : Κρατάτε επιγραμματικά σημειώσεις με βάση τα δεδομένα που σας δίνονται. Μην κοιτάτε τις σημειώσεις σας συνέχεια – άλλωστε πολλοί εξεταστές τις παίρνουν όταν αρχίσει η παρουσίασή σας. Δημιουργείστε μία μικρή έκθεση, μία ιστορία στο μυαλό σας με βάση τα στοιχεία που σας δόθηκαν και στη συνέχεια παρουσιάστε την στον εξεταστή. Οι απόψεις σας ΔΕΝ κρίνονται ούτε αξιολογούνται. Δώστε βαρύτητα στη συνοχή του λόγου σας, στη σύνταξη και στη γραμματική.

4) Παραγωγή γραπτού λόγου : Διαβάστε καλά την εκφώνηση. Κι εδώ ΔΕΝ αξιολογούνται οι ιδέες σας αλλά η εκφορά τους στην Ισπανική γλώσσα. Δώστε έμφαση στη συνεκτικότητα του λόγου, τη δομή, τη σύνταξη, τη γραμματική και τη σωστή χρήση των λέξεων. Λάβετε επίσης υπόψη σας το όριο των λέξεων που σας υποδεικνύεται καθώς και τον χρόνο που έχετε διαθέσιμο.
Τα κέντρα ξένων γλωσσών ΕΥΡΩΔΙΑΣΤΑΣΗ, ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ, προσφέρουν στους υποψήφιους ένα ολοκληρωμένο και περιεκτικό πρόγραμμα προετοιμασίας που ολοκληρώνεται λίγο πριν τις εξετάσεις.

Το πρόγραμμα είναι εντατικό (9 ώρες την εβδομάδα) και προσφέρεται σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή, μόνο 275 € ΣΥΝΟΛΙΚΑ δίδακτρα μέχρι το Νοέμβριο.
Περισσότερες πληροφορίες για “μαθήματα Ισπανικών, ταχύρυθμο πρόγραμμα προετοιμασίας DELE Intermedio, προετοιμασία DELE Intermedio, προετοιμασία DELE Superior,εξετάσεις Ισπανικών, Ισπανικά για ενήλικες σε Αθήνα / προάστια, Ισπανικά εντατικά για ενήλικες” μπορείτε να βρείτε
Keywords
Αναζητήσεις
dele intermedio 2011
Τυχαία Θέματα