Εθνική Εορτή: O "Σικελικός Εσπερινός" του λαού

Αργοστόλι:

Ούτε ένας μαθητής δεν γύρισε το κεφάλι του, για να τιμήσει την παρουσία των "επισήμων" στην εξέδρα. Ούτε ένας. Και δεν ήταν απόφαση μαθητικών οργάνων ή παρατάξεων. Απλώς, συνέβη. Το μέλλον είναι εδώ.

Στο τέλος, οι μαθητές του 2ου Γενικού Λύκειου σήκωσαν πανώ και τραγούδησαν μια....
κεφαλλονίτικη καντάδα , προς τιμή της κυρίας υπουργού.

"Εις τον αφρό της θάλασσας η υπουργός κοιμάται

Παρακαλώ σας κύματα στον πάτο να την πάτε".

και οι "επίσημοι" χειροκροτούσαν... Κάποιος τους έφτυνε κι αυτοί νόμιζαν πως ψιχάλιζε!



Σε όλη την Ελλάδα. Σε όλη. Ένας ολόκληρος λαός έδειξε την περιφρόνηση του προς το πολιτικό σύστημα, το οποίο σύσσωμο έσπευσε να καταγγείλει. και ο λαός συνεχίζει να δείχνει την περιφρόνηση του, χωρίς καμία εξαίρεση. Είναι η αρχή του τέλους τους.

Ο Πρόεδρος της "δημοκρατίας" μίλησε :

"Πατριώτες είναι εκείνοι που αμαυρώνουν μια εθνική επέτειο; Αγωνιστές είναι όσοι προσβάλλουν; Δίκιο έχει όποιος φωνάζει περισσότερο; Είναι δημοκράτες όσοι αντιμετωπίζουν το δημόσιο χώρο ως ιδιοκτησία τους; Και πώς μετριέται η πλειοψηφία; Με τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ή με τις εκλογές που, με βάση το Σύνταγμα, γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια;

Υπάρχει το δικαίωμα και η κατάχρησή του, υπάρχει η δίκαιη οργή και ο εκφυλισμός της, υπάρχει καθαρό όριο ανάμεσα σε μια ευνομούμενη πολιτεία και σε μια κοινωνική οργάνωση χωρίς κανόνες, χωρίς δημοκρατικό υπόβαθρο.

Κάνω τις επισημάνσεις αυτές πιστεύοντας ότι η έξοδος της πατρίδας μας από την κρίση δεν είναι μόνο ζήτημα αριθμών αλλά υπόθεση βαθιά πολιτική, βαθύτερα πολιτισμική'"'.

Από κοντά, Σαμαράς, Κουβέλης, Καρατζαφέρης και λοιποί ομοϊδεάτες. Ο κ. δήμαρχος Αθήνας απείλησε με απολύσεις τους μουσικούς της μπάντας που πήγαν στην παρέλαση με μαύρες κορδέλες στα όργανα.

«Άλλο η διαμαρτυρία και άλλο η προσβολή στους Εθνικούς αγώνες και η προσπάθεια υπονόμευσης των [...], ο "κυβερνητικός" εκπρόσωπος της τρόικας κ. Μόσιαλος.

"Εθνική ντροπή χαρακτήρισε τα όσα συνέβησαν στη Θεσ/νίκη", ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, προσκεκλημένος στο στούντιο του ΒΗΜΑ Fm.

"ενέργειες που τραυματίζουν τη δημόσια εικόνα της χώρας, αλλά και προσβάλουν μια σημαντική μέρα όπως η σημερινή που συμβολίζει το μεγάλο αντιφασιστικό αγώνα», κάνει λόγο η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της.



Οι πολιτικοί υπηρέτες της Ολιγαρχίας ενάντια στη "μειοψηφία", που ακούει στο όνομα "λαός".

Με μία εξαίρεση:

"Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα, αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου 1940. Πριν 71 χρόνια, ο ελληνικός λαός, είπε όχι στον εισβολέα. Σήμερα στη Θεσσαλονίκη και όπως μαθαίνω και στην Πάτρα και στο Ηράκλειο και στο Βόλο και στα Τρίκαλα και σ άλλα μέρη, ο λαός, διατρανώνει το ΟΧΙ του στην υποταγή της χώρας στην τρόικα και τη μετατροπή της σε προτεκτοράτο.", είπε ο Μανώλης Γλέζος.

Keywords
Τυχαία Θέματα