Έρμαια των δανειστών η Ελλάδα και οι έλληνες

Υποδουλωμένη οικονομικά, υπερχρεωμένη και υποανάπτυκτη χώρα είναι πλέον η Ελλάδα με τις νέες δανειακές συμβάσεις και το νέο Μνημόνιο που υπέγραψαν ο πρωθυπουργός, κ. Λ. Παπαδήμος, και ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευ. Βενιζέλος.

Η Ελλάδα
με την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων απεμπόλησε ένα στοιχειώδες κυριαρχικό δικαίωμα. Απεδέχθη την άρση της ασυλίας που προστάτευε την ...........
ιδιωτική περιουσία και τα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου, τον χρυσό και τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της χώρας από διαδικασίες κατασχέσεων για διασφάλιση οφειλών προς πιστώτριες χώρες! Η χώρα μας απεδέχθη επίσης τη δυνατότητα των δανειστών να διώκουν και να συλλαμβάνουν Έλληνες αξιωματούχους σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης αποπληρωμής των νέων επαχθών δανείων καθώς και την απαγόρευση συμψηφισμού τυχόν απαιτήσεών της από τους δανειστές με τις οφειλές της από τα δάνεια, ώστε οι Γερμανοί να μη χάσουν ούτε ένα ευρώ!
Όπως αποκαλύπτεται από μια πιο προσεκτική ανάγνωση στα «ψιλά γράμματα» των νέων δανειακών συμβάσεων:
1) Η ιδιωτική περιουσία και τα έσοδα του ελληνικού κράτους, ο χρυσός και τα συναλλαγματικά αποθέματα που βρίσκονται στην Τράπεζα της Ελλάδος θα μπορούν πλέον να κατάσχονται από τους δανειστές σε περίπτωση που δεν αποπληρωθούν εμπρόθεσμα μία ή περισσότερες δόσεις από τα νέα δάνεια ύψους 93,7 δισ. ευρώ που περιλαμβάνονται στο νέο χρηματοδοτικό «πακέτο». Η χώρα μας γίνεται κυριολεκτικά έρμαιο στις ορέξεις των Γερμανών, των Φιλανδών, των Ολλανδών και των λοιπών δανειστών, οι οποίοι αποκτούν δικαιώματα εκτέλεσης κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων και εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου και της Τραπέζης της Ελλάδος σε περίπτωση που δεν αποπληρωθούν εγκαίρως μία ή περισσότερες δόσεις από τα νέα δάνεια! Επιπλέον, Έλληνες κρατικοί αξιωματούχοι θα είναι δυνατό να διώκονται και να συλλαμβάνονται σε περίπτωση μη αποπληρωμής των χρεών που προκύπτουν από τα νέα δάνεια! Όλα τα παραπάνω προκύπτουν από τους ακόλουθους όρους που περιλαμβάνονται στις δανειακές συμβάσεις:
α) «Το Επωφελούμενο Κράτος-Μέλος (σ.σ. η Ελλάδα) και η Τράπεζα της Ελλάδος με την παρούσα (σ.σ. σύμβαση συγχρηματοδότησης) ανεκκλήτως και ανεπιφύλακτα παραιτούνται από οιαδήποτε ασυλία την οποία δικαιούνται ή της οποίας μπορούν να καταστούν δικαιούχοι, τα ίδια ή αναφορικά με τα περιουσιακά τους στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σχετικά με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένης, χωρίς περιορισμό, ασυλίας από αγωγή, απόφαση ή άλλη εντολή, από κατάσχεση, σύλληψη ή ασφαλιστικά μέτρα πριν την απόφαση, και από την εκτέλεση έναντι των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που δεν απαγορεύεται από υποχρεωτικό νόμο».
β) «Το Επωφελούμενο Κράτος-Μέλος και η Τράπεζα της Ελλάδος παραιτούνται με την παρούσα (σ.σ. σύμβαση διευκόλυνσης της πιστωτικής ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση, συμπεριλαμβαν
Keywords
Τυχαία Θέματα