Επιτέλους, κάντε κάτι…. Κάντε και λάθη αλλά κάντε κάτι!

Χθες βρέθηκα μπροστά σε μια πολύ δύσκολη θέση. Ήμουν στην κάμερα συνεργείου βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου και δεχόμουν με καταιγιστικό τρόπο την ίδια και την ίδια ερώτηση: «Θα βγει η Ελλάδα από το ευρώ;».

Αντιστάθηκα σαν τίμιος Έλληνας. Δεν έκανα το εύκολο που θα ήταν να συμφωνήσω με την ερώτηση. Επέμεινα πως μπορεί να βρεθεί κυβερνητική λύση και να.....
αποφευχθούν δυο εξίσου τραγικά ενδεχόμενα: Ή να γίνει η Ελλάδα
προτεκτοράτο ( όπως προτείνουν πλέον επίσημα οι Γερμανοί βλέποντας ένα ασθενικό πολιτικό σύστημα) ή να γίνει η Ελλάδα κάτι σαν τη Συρία, καθότι η επιστροφή στη δραχμή, στην οποία πολλοί προσδοκούν δεν θα γίνει ανώδυνα (δεν υπάρχει άλλωστε κανένα οργανωμένο σχέδιο για αυτό) οπότε ενδέχεται να γίνει με τρόπο που θα οδηγήσει σε διχασμό, πληρώνοντας πάλι τεράστιες εθνικές καταστροφές.

Το βίντεο των δηλώσεών μου δεν έπαιξε. «Κόπηκε». Τις προηγούμενες ημέρες είχα μιλήσει σε πάρα πολλά ειδησεογραφικά δίκτυα από τις ΗΠΑ ως την Κίνα. Το ίδιο βρετανικό κανάλι με είχε φιλοξενήσει για είκοσι ολόκληρα λεπτά, την περασμένη Παρασκευή. Από το πρωί της Δευτέρας η ατζέντα άλλαξε. Η εικόνα σε όλο τον κόσμο είναι πως η Ελλάδα είναι μια «χαμένη υπόθεση». Εικόνα που δυστυχώς τροφοδοτείται από την ανυπαρξία Ηγεσίας στη χώρα. Η Ελλάδα χωρίς Ηγέτη, είναι εύκολη βορά. Και ο πιο εύκολος τρόπος για να στερείται Ηγεσίας αυτή η χώρα, είναι ο πολωτικός διχασμός.

Επειδή οι νεώτερες γενιές ούτε προσωπικές μνήμες έχουν όπως είναι φυσικό, αλλά ούτε και ιστορία μαθαίνουν στα σχολεία πλέον, θυμίζω στα γρήγορα τον εμφύλιο πόλεμο της περιόδου 1823 – 1825, τον διχασμό σε βασιλικούς και βενιζελικούς και τη Μικρασιατική Καταστροφή, τον Εμφύλιο 44-49 και την κατοχή της Κύπρου.

Σε όλες τις περιπτώσεις αυτές ο κοινός παρονομαστής ήταν ο ίδιος, ανεξάρτητα από το ιδεολογικό του κάλυμμα: Ανταγωνισμός ισχύος για την ηγεσία. Και μάλιστα ανταγωνισμός «μηδενικού αθροίσματος», δηλαδή «ο θάνατός σου η ζωή μου».

Επειδή όπως έλεγε η γιαγιά μου «πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι», βλέπω ότι το ετοιμοθάνατο πολιτικό σύστημα δεν βάζει μυαλό ούτε και την ύστατη ώρα και είναι έτοιμο, πάνω στη διχαστική γραμμή του «Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο», να κάνει νέες βλακείες. Ετοιμάζεται η κοινή γνώμη για νέες εκλογές. Διεξάγεται σχεδόν προσχηματικά η διαδικασία των διερευνητικών εντολών και θα ακολουθήσει μια εξίσου προσχηματική σύσκεψη των αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μόνο που αυτή η σύσκεψη θα δώσει την ευκαιρία στον αρχηγό της «Χρυσής Αυγής» είτε να εμφανιστεί «θεσμικός» και να αποενοχοποιήσει ακόμη περισσότερο την ψήφο στη συγκεκριμένη οργάνωση, είτε να τα κάνει όλα «γυαλιά καρφιά» και να εισπράξει τον έπαινο του «ν’ αγιάσουν τα χέρια σου». Σε κάθε περίπτωση θα βγει κερδισμένος.

Οι κομματικοί «φωστήρες» που σήμερα κάνουν ασκήσεις επί χάρτου και εκτιμούν ότι στις επαναληπτικές εκλογές – ειδικά μάλιστα αν έχει μεσολαβήσει και κάτι σαν «στάση πληρωμών» σε συντάξεις και μισθούς του δημοσίου – θα ενισχυ
Keywords
Τυχαία Θέματα