Επιστροφή στη δραχμή

Επιστροφή στη δραχμή, με μία προϋπόθεση.

Αντί να σπαταλούνται δισεκατομμύρια, χωρίς αντίκρισμα, σε μια οικονομία βαρέλι δίχως πάτο, να διαγραφεί το επιπλέον χρέος της χώρας που δημιουργήθηκε από την είσοδό μας στην ευρωζώνη μέχρι σήμερα δηλ. να διαμορφωθεί το χρέος στα ......
150 δις
ευρώ, έτσι κι’αλλιώς τα υπόλοιπα είναι τόκοι.

Να επιστρέψει η Ελλάδα στην οικονομική κατάσταση του φθινοπώρου του 2001, με τη σχέση αναλογίας δραχμής - ευρώ 340 προς 1, με τις τιμές σε αγαθά και υπηρεσίες, με μισθούς, συντάξεις και ενοίκια της εποχής εκείνης και αμέσως μετά, διεξαγωγή εκλογών.

Η κυβέρνηση που θα εκλεγεί θα είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει, πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης το οποίο θα προβλέπει:

Tην εξαφάνιση του δημοσιονομικού ελλείμματος που θα ανέρχεται στο 4,5% του νέου ΑΕΠ δηλ. 6,75 δις ευρώ και την δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος με στόχο την σταδιακή αλλά σταθερή μείωση του χρέους μέχρι να μηδενιστεί, με περικοπές αποκλειστικά, στις δαπάνες του δημοσίου, αντικατάσταση των έμμεσων φόρων με άμεσους, πάταξη της διαφθοράς στις συναλλαγές του δημοσίου, εξαφάνιση της ακρίβειας και έξοδο από την οικονομία της φούσκας δηλ. ποτέ ξανά δάνεια και ομόλογα.

Το κράτος πρέπει να λειτουργεί αξιοποιώντας μόνο τα χρήματα που εισπράττει από τον λαό, διότι αυτή είναι η προϋπόθεση για μια σταθερή και ισχυρή οικονομία, σε αντίθεση με ην οικονομία του διαβόλου που υποστηρίζει, ότι ισχυρή οικονομία είναι εκείνη που μπορεί να εξυπηρετεί το χρέος της, όσο μεγάλο κι’αν είναι, πληρώνοντας δεκάδες δις ευρώ για τόκους, σε ξένες τράπεζες και κάθε μέρα να κινδυνεύει με κατάρρευση.

Αυτή είναι η λύση για την έξοδο από την κρίση, και πιστεύω ότι οι ευρωπαίοι εταίροι μας θα προσφερθούν να βοηθήσουν, προς αυτή την κατεύθυνση, τη χώρα μας, διότι και αυτοί θα απαλλαγούν από έναν βραχνά αλλά και επειδή και ίδιοι δεν είναι άμοιροι ευθυνών για το κακό που πάθαμε μέσα στην ευρωζώνη.

Εννοείται ότι, για να έχει επιτυχία το εγχείρημα, οι υποστηρικτές του Ευρώ, τύπου Προβόπουλου στην πολιτική και το εμπόριο, που διαλαλούν ότι με την επιστροφή στη δραχμή θα καταστραφούμε, που, εν μέσω κρίσης, ζουν και βασιλεύουν και την υπόλοιπη κοινωνία κοροϊδεύουν, θα περάσουν στο περιθώριο για να μην μπορούν να σαμποτάρουν το πρόγραμμα σωτηρίας της χώρας.

Βασίλης Αϊβάτσης

www.kratosdikaiou.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα