Επισπεύδονται οι επιστροφές ΦΠΑ ύψους 1 δισ. ευρώ

Δρομολόγηση της επίσπευσης επιστροφών ΦΠΑ, σχεδόν 1 δισ ευρώ, αλλά και βελτιώσεις στην πρόσφατη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε κατά τη συνάντηση της Προέδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου.
Όπως δήλωσε η ....
πρόεδρος του ΠΣΕ, "οι άμεσες διευκρινήσεις που μας παρείχε ο κ. Οικονόμου, μετά τη σχετική παρέμβαση του ΠΣΕ,
για όσο το δυνατόν πιο άμεσες επιστροφές ΦΠΑ, τόσο των εκκρεμοτήτων του παρελθόντος, όσο και υπό το νέο σύστημα, με σαφή χρονοδιαγράμματα, προσφέρουν ανακούφιση, αλλά και θετική προοπτική για χιλιάδες εξαγωγικές επιχειρήσεις.
Είναι άλλωστε πάγια θέση των Ελλήνων Εξαγωγέων για αναπροσαρμογή του υφιστάμενου συστήματος, σε όρους πραγματικής οικονομίας και συνθηκών διεθνούς ανταγωνισμού.
Οι ταχύτερες επιστροφές ΦΠΑ, η διεκπεραίωση των οφειλομένων και η ενεργοποίηση νέων εργαλείων ηλεκτρονικών συναλλαγών με τα τελωνεία, αποτελούν επί της ουσίας διαρθρωτικές αλλαγές και υποστηρίζουν την εξωστρεφή επιχειρηματικότητα, με σωρευτικά οφέλη για το σύνολο της οικονομίας.
Ειδικά για την ενεργοποίηση του ECS, η κυρία Σακελλαρίδη τόνισε: "ειδικά η εξάλειψη 8 σταδίων από τη διαδικασία διασάφησης των εξαγωγών και η μείωση κατά 80% του χρόνου αυτής της συναλλαγής των Εξαγωγέων με τα τελωνεία, αναμένεται να έχει άμεσα οφέλη στους ρυθμούς αύξησης των εξαγωγών.
Η πλήρης λειτουργικότητα του συστήματος αυτού, θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ταχύτερη και πιο φιλική προς τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας, με τα πρώτα δείγματα γραφής να κρίνονται ικανοποιητικά".

http://news247.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα