Επίσκεψη Λαγκάρντ στην Ιαπωνία

Διήμερη επίσκεψη στην Ιαπωνία πραγματοποιεί από σήμερα η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχει με Ιάπωνες αξιωματούχους θα βρεθεί η ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

Μετά τη Μόσχα και το Πεκίνο, η κ. Λαγκάρντ πραγματοποιεί την πρώτη επίσκεψή της στο Τόκιο ως επικεφαλής του Ταμείου.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ θα συναντηθεί σήμερα με....
το διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας Μασαάκι Σιρακάουα και τον Ιάπωνα υπουργό Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών και Ταχυδρομικής Μεταρρύθμισης Σοζαμπούρο Τζίμι.

Αύριο Σάββατο θα έχει επίσης συνάντηση με τον Ιάπωνα υπουργό Οικονομικών Τζουν Αζούμι, πριν αναχωρήσει για τη Χαβάη (ΗΠΑ) όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο του Οικονομικού Φόρουμ Ασίας-Ειρηνικού APEC .

Ο Αζούμι δήλωσε σήμερα το πρωί ότι περιμένει εξηγήσεις από την κ. Λαγκάρντ όσον αφορά τα σχέδια του ΔΝΤ για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης.

Από την αρχή της φετινής χρονιάς, η Ιαπωνία έχει αγοράσει ομόλογα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αξίας σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι ιαπωνικές αρχές έχουν πάντως προειδοποιήσει ότι, πριν επενδύσουν περισσότερα χρήματα, περιμένουν από την πλευρά των ευρωπαίων ηγετών ένα αξιόπιστο σχέδιο εξόδου από την κρίση.

ΑΠΕ-ΜΠΕΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα