Επιμνημόσυνη δέηση για τον επίσκοπο Σαλώνων Ησαΐα

Μετά από πολλά χρόνια, με προτροπή των Νομαρχιακών Επιτροπών ΛΑ.Ο.Σ. Φωκίδος και Φθιώτιδος και με διοργανώτρια την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τον επίσκοπο Σαλώνων Ησαΐα στην Χαλκωμάτα, στο τόπο που έπεσε οραματιζόμενος «του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία». Ήταν ο μοναδικός επίσκοπος που έπεσε στον στο πεδίο της μάχης με το σπαθί στο χέρι, ο θάνατος του όμως επισκιάστηκε από τον επίσης μαρτυρικό θάνατο του άλλου μεγάλου ήρωα μας Αθανασίου Διάκου.
Η επιμνημόσυνη δέηση έγινε την Παρασκευή
29 Απριλίου 2011 στις 6 το απόγευμα και θα αποτελεί πλέον επίσημα μέρος των εκδηλώσεων για τα Διάκεια όπως δήλωσε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος και.....
από του χρόνου θα είναι καλύτερα οργανωμένη όπως είπε.

Στην επιμνημόσυνη δέηση παρευρέθησαν κάτοικοι της Λαμίας και από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό ο πρόεδρος της Ν.Ε. Φθιώτιδος και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδος Θωμάς Τουσιάδης, ο αντιπρόεδρος της Ν.Ε. Φωκίδος Χρήστος Γιαννικούλης, οι πολιτευτές στην Φωκίδα Χριστόφορος Πατσαντάρας, Βασίλειος Σύρρος και Ηλίας Καλιμάνης και αρκετά μέλη της Ν.Ε. Φωκίδος. Στο τέλος της τελετής έγινε κατάθεση στεφάνων από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικόλαο και από τις Ν.Ε. του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

29.04.2011: Ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος στην επιμνημόσυνη δέηση για τον επίσκοπο Σαλώνων Ησαΐα.

29.04.2011: Μετά από πολλά χρόνια τιμήθηκε ο επίσκοπος Σαλώνων Ησαΐας.

29.04.2011: Ο περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδος Θωμάς Τουσιάδης.

29.04.2011: Ο επίσκοπος Σαλώνων Ησαΐας έπεσε μαχόμενος στην μάχη της Αλαμάνας.

http://www.e-grammes.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα