Επιχειρηματικές ζώνες δημιουργεί η Βρετανία για προσέλκυση επενδύσεων

Ένα σχέδιο δημιουργίας «επιχειρηματικών ζωνών» στην Αγγλία ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση, όπου θα ισχύει μικρότερος φόρος επιχειρήσεων, οι συνδέσεις στο Διαδίκτυο θα διαθέτουν «υπερ-υψηλές» ταχύτητες και ταυτόχρονα θα υπάρχει μικρότερος κρατικός έλεγχος στο.....
σχεδιασμό τους.
Οι περιοχές που θα φιλοξενήσουν τις «επιχειρηματικές ζώνες» είναι το Τσεσάιρ, η Κορνουάλη, το Γκόσπορτ, το Νόρφολκ, το Χέρεφορντ, το Κεντ και το Οξφορντσάι, ενώ το Λονδίνο ελπίζει ότι μέχρι το 2015 θα έχουν δημιουργηθεί 30.000 νέες θέσεις εργασίας.. Υπό μελέτη είναι και οι περιοχές Έσσεξ, Σάφολκ, Νορθάμπτον,
Λέισεστερσάιρ, Κέιμπριτζσάιρ και Χάμπερ Εστιουάρι.

Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε 21 «επιχειρηματικές ζώνες» σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο καθώς 30 τοπικοί φορείς - δημοτικές και επιχειρηματικές αρχές - κατέθεσαν αίτηση για να φιλοξενήσουν μία από τις «ζώνες».

Επιχειρηματικές ζώνες που αρχικά είχαν ανακοινωθεί ήταν: Λιντς, Σέφιλντ, Μπέρμιγχαμ, Μπρίστολ, Λίβερπουλ, Λονδίνο, Μάντσεστερ, Ντέμπρι, Νότιγχαμ, στο Μπλακ Κάουντρι, στο Τις Βάλεϊ, η Δυτική και η Βορειο-ανατολική Αγγλία.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τα πάντα ώστε η Βρετανία να γίνει το καλύτερο μέρος για την ίδρυση και ανάπτυξη μίας εταιρείας» και τόνισε: «Οι επιχειρηματικές ζώνες είναι μεγάλο βήμα μπροστά, προσφέροντας μειωμένους φόρους, ελαχιστοποιοώντας τους σχεδιαστικούς περιορισμούς και δίνοντας στις επιχειρήσεις τα εργαλεία που χρειάζονται για να επενδύσουν και να επεκταθούν. Αυτές οι νέες επιχειρηματικές ζώνες θα είναι τα τραίνα προς την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ευημερία σε όλη τη χώρα».

Το σχέδιο είναι αντίστοιχο με τις πρωτοβουλίες που ελήφθησαν τις δεκαετίες του 1980 και 1990 για την αναμόρφωση τον Ντόκλαντς στο Λονδίνο.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα