Επέστρεψαν 1,5 δισ. ευρώ καταθέσεις

Σε 1,5 δισ. ευρώ ανέρχονται οι εισροές καταθέσεων από επαναπατρισμό κεφαλαίων τις τελευταίες βδομάδες, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος στον....
υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο.

Η θετική αυτή εξέλιξη των καταθέσεων σημειώνεται για πρώτη φορά ύστερα από δύο χρόνια και αποδίδεται τόσο στα θετικά αποτελέσματα της συνόδου της 21ης Ιουλίου όσο και στην αβεβαιότητα
που κυριαρχεί γύρω από την κυπριακή οικονομία.

Ωστόσο οι συνολικές τοποθετήσεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα υπέστησαν νέο πλήγμα στο τέλος Ιουνίου υποχωρώντας στα 249,4 δισ. ευρώ από 254,8 δισ. ευρώ που ήταν το Μάιο και 280,2 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2010.

Οι καταθέσεις των ελληνικών επιχειρήσεων και νοικοκυριών περιορίστηκαν στα 188,2 δισ. ευρώ το μήνα Ιούνιο από 191,9 δισ. ευρώ το Μάιο και 209,6 δισ. ευρώ που ήταν το περασμένο Δεκέμβριο.

Μέρος των τραπεζικών καταθέσεων αποτελούν και οι καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία διαμορφώθηκαν στα 9,1 δισ. ευρώ τον Ιούνιο ενώ τον Ιούλιο εισέρρευσε η πέμπτη δόση του δανείου ύψους 12 δισ. ευρώ.

http://www.newscode.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα