Επανάσταση με τζάμπα μαγκιές στην Υγεία, δε γίνεται

Όσα ζούμε τις τελευταίες ημέρες με την πολιτική αντιπαράθεση για τα φάρμακα των καρκινοπαθών, και ειδικά με την σύγκρουση Λοβέρδου με Τσίπρα, μας θυμίζει την λαϊκή σοφία: «Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα».

Ο μεν Λοβέρδος εδώ και 1,5 χρόνο, ίσως και παραπάνω, που ήταν υπουργός Υγείας, έβγαινε κάθε μέρα στα κανάλια, έδινε συνεντεύξεις τύπου και....
έκανε
παρεμβάσεις λέγοντας για το σπουδαίο έργο που είχε κάνει. Πέρυσι μάλιστα είχε πει ότι να σε μερικούς μήνες δεν είχε λύσει το πρόβλημα με τη συνταγογράφηση θα είχε παραιτηθεί.

Έφτιαξε λοιπόν τη συνταγογράφηση όσο πιο γρήγορα μπορούσε κι αυτή κατέρρευσε. Έφτιαξε πρόχειρα τον ΕΟΠΥΥ κι αυτός κατέρρευσε με χρέη 3,6 δισ. ευρώ μέσα σε λίγους μήνες.

Ο… Βασιλάκης Καϊλας του ΠΑΣΟΚ, παρ’ όλα αυτά συνέχισε να μιλά για την επιτυχία της πολιτικής του, άσχετα αν το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει παντελώς.

Κι ενώ θα έπρεπε να πάει να κρυφτεί, βγήκε και κατηγόρησε τον… Πικραμμένο γιατί δε μπορεί να πάρει αποφάσεις ως υπηρεσιακή κυβέρνηση. Φυσικά, τον ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να χτυπήσει γιατί δεν υπάρχει κυβέρνηση από τις 6 Μαΐου με δική του ευθύνη.

Από την άλλη, ο Τσίπρας βγαίνει με το γνωστό αλαζονικό υφάκι του και καταγγέλλει τους πάντες και τα πάντα. Το Μνημόνιο φταίει, αποφάνθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάντια στο χώρο της Υγείας. Όμως, όχι μόνο δεν έκανε καμιά πρόταση για να λυθεί το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης, αντίθετα στηρίζει την πολιτική εξόδου από το ευρώ που θα οδηγήσει στο απόλυτο χάος.

Θα μπορούσε άραγε να μας απαντήσει ο κ. Τσίπρας που θα βρει τα 3,6 δισ. να καλύψει τα χρέη του ΕΟΠΥΥ ώστε να χορηγούνται κανονικά τα φάρμακα, οι φαρμακοποιοί να μην κάνουν εμπάργκο και οι εταιρείες να συνεχίσουν να δίνουν ιατρικά υλικά;

Που θα βρει ο κ. Τσίπρας τα 6,5 δισ. που είχαν εγκριθεί με τη συμφωνία που κλείστηκε πριν μερικούς μήνες με τους δανειστές μας, για την αποπληρωμή όλων των υποχρεώσεων του δημοσίου;

Ωραία, θα ακυρώσει το Μνημόνιο, κι εμείς μαζί του. Θα παίξει, όμως, με τις ζωές εκατομμυρίων ασφαλισμένων, χιλιάδων ασθενών και κυρίως καρκινοπαθών; Πώς θα διασφαλίσει την ομαλή ροή των φαρμάκων από τις πολυεθνικές εταιρείες; Μήπως θα αγοράσει φάρμακα από τον Τσάβες;

Είναι καλός ο καταγγελτικός λόγος και η επανάσταση. Αρέσει στους πολίτες. Όμως, υπάρχει και η πρακτικότητα του ζητήματος. Επανάσταση με τζάμπα μάγκες δε γίνεται.

Κι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με απλά νούμερα, αλλά με άρρωστους ανθρώπους.

Καλά θα κάνει λοιπόν ο κ. Λοβέρδος να δει τα δικά του λάθη κι όχι μόνο την κάλπη.

Καλά θα κάνει κι ο κ. Τσίπρας, που θέλει να γίνει πρωθυπουργός, να προετοιμαστεί για το χάος που θα επικρατήσει στο χώρο της υγείας από την πολιτική του. Ζυγώνει ο καιρός.

Οι θέσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία

Η Νέα Δημοκρατία έχει παρουσιάσει συγκεκριμένη πρόταση για την Υγεία: “Στην υγεία τα αλλάζουμε όλα: υιοθετώντας την κεντροευρωπαϊκή εμπειρία και πρακτική αναπτύσσουμε έν
Keywords
Τυχαία Θέματα