“Έντονα τα προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας”

Το αυτονόητο, δηλαδή ότι η πρόληψη και η καταστολή της εγκληματικότητας αποτελεί βασικό στόχο του υπ. Προστασίας του Πολίτη τόνισε με ομιλία του χθες στη Βουλή ο Χρήστος Παπουτσής. Απαντώντας σε Επερώτηση των τεσσάρων ανεξάρτητων βουλευτών Θ. Μπακογιάννη, Χ. Μαρκογιαννάκη, Γ. Κοντογιάννη και Ε. Αυγενάκη σχετικά με την....
εγκληματικότητα ο αρμόδιος υπουργός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να ρίξει τις ευθύνες και στους άλλους για την άθλια κατάσταση που
επικρατεί στην χώρα αναφορικά με την ασφάλεια των πολιτών. Μεταξύ άλλων ο κ. Παπουτσής είπε:

«Η πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, η διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες αποτελεί βασικό στόχο και καθημερινή επιδίωξη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και βεβαίως, κύρια αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας. Ειδικότερα, τα προβλήματα, για το κέντρο της Αθήνας, θα συμφωνήσω κι εγώ ότι είναι υπαρκτά και έντονα. Κανένας δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει. Αλλά δεν αφορά μόνο τη σημερινή Κυβέρνηση η κριτική που αναφέρεται στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, την πολεοδομική υποβάθμιση, την κοινωνική υποβάθμιση, την περιβαλλοντική υποβάθμιση, την υποβάθμιση της αισθητικής του κέντρου της Αθήνας.
Θα ήθελα όμως να τονίσω, ότι η υπόθεση του κέντρου της Αθήνας δεν είναι υπόθεση μόνο της Αστυνομίας. Είναι μια κατάσταση, η οποία είναι αποτέλεσμα λαθεμένων πολιτικών επιλογών χρόνων, πολλών χρόνων πριν, στο παρελθόν, με συσσωρευμένα προβλήματα, τα οποία αυτή η Κυβέρνηση αναγκάζεται να λύσει μέσα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, με δύσκολη οικονομική κατάσταση και πολλαπλές άλλες επιδράσεις, που προέρχονται από άλλες συγκυρίες και απαιτεί τη συνεργασία πολλών τομέων της δημόσιας διοίκησης και του κράτους.

Για αυτό το λόγο ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ. Θεόδωρο Πάγκαλο, να συντονίζει και να εγκρίνει τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει τα Υπουργεία για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας.

Η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει ένα συγκεκριμένο σχέδιο Αστυνόμευσης του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας.

Η δράση των αστυνομικών δυνάμεων στο ευρύτερο κέντρο των Αθηνών αλλά και στην ευρύτερη περιοχή είναι έντονη, είναι συνεχής, είναι αδιάλειπτη. Υπάρχουν πολλά στοιχεία που ο καθένας μπορεί να τα διαβάσει όπως θέλει. Εγώ όμως, θα επιμείνω στα ενδεικτικά στοιχεία για το μήνα Ιούλιο από τις στοχευμένες δράσεις στο κέντρο της Αθήνας όπου ελέγχθηκαν 1.851 οχήματα, 32.488 άτομα, από τα οποία προσήχθησαν 15.796. Εξ αυτών οι 14.979 ήταν αλλοδαποί που οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για να εξακριβωθεί η νομιμότητα παραμονής τους στη χώρα».

http://www.newsbomb.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα