ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Οι πιστοί άκουσαν με μεγάλη ανακούφιση τη διευκρίνιση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Καλλίνικου ότι η ψευδής εικόνα που έδωσε ο υπουργός υγείας κ. Λοβέρδος για το θέμα της “εικαζομένης συναίνεσης” για τις μεταμοσχεύσεις και της συναντίληψης που βρήκε από την Ιερά Σύνοδο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η Σύνοδος άκουσε τις απόψεις του υπουργού, συζήτησε μαζί του το θέμα, συμφώνησε να.....
βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την κυβέρνηση, αλλά δεν διαφοροποίησε την απόφασή της να ανακαλέσει τον εκπρόσωπό της Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικόλαο από την Εθνική Επιτροπή Μεταμοσχεύσεων και πολλώ μάλλον δεν συμφώνησε με την “εικαζομένη συναίνεση” για τις μεταμοσχεύσεις.

Ελπίζουμε ότι η Εκκλησία θα εμμείνει μέχρι τέλους στη θέση ότι η εικαζομένη συναίνεση για τις μεταμοσχεύσεις είναι εντελώς απαράδεκτη πρακτική και ότι η κυβέρνηση θα αντιληφθεί το μέγεθος του σφάλματος να νομολογήσει με αυθαιρεσία για το θέμα. Φαίνεται μάλιστα ότι ο κ. υπουργός Υγείας έχει υποσχεθεί να συμπεριλάβει τα σημεία που διαφωνεί η Εκκλησία κατά την ανασύνταξη του νόμου για την "εικαζομένη συναίνεση".

Εκείνο που δεν αντιληφθήκαμε από τις δηλώσεις του Σεβασμιότατου εκπρόσωπου της Ιεράς Συνόδου είναι η αναφορά στην εκκλησιαστική παιδεία του κ. Υπουργού. Εξ όσων γνωρίζουμε ο κ. υπουργός είναι νομικός. Εχει παράλληλα και θεολογική παιδεία ή μήπως πρόκειται για συνειδητό μέλος της Εκκλησίας, που μελετά επισταμένα τα της πίστεως μας;


panayiotistelevantos.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα