Εντάξει σύντροφοι; Κάνατε «Δήλωση Νομιμοφροσύνης»;

γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

- Εντάξει σύντροφοι; Τα ...δώσατε τα «διαπιστευτήριά» σας στους «πραιτωριανούς»;
-Σύντροφοι ηρεμήστε...
- Μήπως κάνατε και «δήλωση νομιμοφροσύνης και εθνικοφροσύνης»;
- Βρε παιδιά ηρεμήστε λίγο. Τι είναι αυτά που λέτε;
- Ξεχνάτε κύριοι ότι αυτοί είναι που υπερασπίζονται το.....
καθεστώς σπάζοντας κεφάλια συντρόφων μας και μπουζουριάζοντάς τους με κάθε ευκαιρία;
- Τα έχουμε ξαναπεί αυτά σύντροφοι. Είμαστε υποχρεωμένοι να βαδίσουμε έτσι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από το περιθώριο της πολιτικής και να κυβερνήσουμε.
-
Να γίνουμε ίδιοι δηλαδή με αυτούς που κατηγορούμε τόσα χρόνια για αντιλαϊκή πολιτική;
- Όχι...αλλά χρειαζόμαστε μια «έξωθεν politically correct» εικόνα αν θέλουμε οι κεντρώοι ψηφοφόροι που μας ανέβασαν εκεί που μας ανέβασαν εκλογικά να συνεχίσουν να μας στηρίζουν με την ψήφο τους.
- Και η επίσκεψη στους Κολονέλους μέσα στο άντρο του μιλιταρισμού;
- Κι αυτή...τον ίδιο σκοπό εξυπηρετεί.
- Μήπως – λέω τώρα εγώ – υποκύψατε στην «κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας»;
- Όχι βρε παιδιά, για όνομα του Θεού.
- Νάτο! Είδατε που έχουμε δίκαιο; Με το που ήρθατε σ’ επαφή με το «Βαθύ Κράτος» των φασιστών αρχίσατε να κάνετε και μεγάλους Σταυρούς τώρα...Μήπως η επόμενη επίσκεψη που προγραμματίζετε είναι στην Αρχιεπισκοπή; Ή καλύτερα ακόμη στο Πατριαρχείο;
- Αμάν βρε σύντροφοι. Αμάν πια...είπαμε, όλα είναι πολιτική. Και η πολιτική δεν είναι κάτι άγιο. Θέλει «επικοινωνιακά τερτίπια».
- Ναι. Τα ίδια έλεγαν και κάποιοι άλλοι το ’85. Τη συνέχεια την ξέρετε.
- Δεν πρόκειται να επαναληφθεί το ίδιο με μας.
- Κι αυτό ποιός μας το εγγυάται; Και πως μπορεί; Η ιστορία δείχνει άλλα. Πως όποιος συναγελάζεται μαζί τους γίνεται όμοιός τους.
- Ότι έχουμε προγραμματίσει θα γίνει μέχρι κεραίας.
- Η «πολιτική στάση» σας όμως και η δημόσια εικόνα που βγάζετε προς τα έξω δείχνει άλλα. Δεχόμαστε οργή καθημερινά από τους συντρόφους της βάσης και τους «φίλους και συμμάχους» της «περιφέρειας» του κόμματος.
- Ηρεμήστε τους. Πείστε τους πως «ότι φαίνεται δεν είναι πάντα έτσι». Κάντε τους να καταλάβουν πάση θυσία ότι τα «φαινόμενα απατούν».
- Μα πήγατε και υποσχεθήκατε στους Κολονέλους του καθεστώτος εξοπλισμούς κι ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας. Πήγατε στη ΓΑΔΑ και χαριεντιζόσασταν με τους Αρχιμπάτσους. Χαϊδεύατε τ’ αυτιά τους περί της «ανάγκης να αυξηθεί η αστυνόμευση», αν είναι δυνατόν! Τι είναι αυτό που τους είπατε; Πως σας ήρθε αυτό; Σαν τους φασίστες μιλήσατε....
- Και τι ήθελες να τους πούμε; Ότι το πρώτο που θα κάνουμε είναι η αποστρατεία του 50% των αξιωματικών; Ότι οι εισακτέοι στις Στρατιωτικές Σχολές θα μειωθούν κατά 50% κι αυτοί που θα μπουν θα είναι δικοί μας; Πως άρματα μάχης, πολεμικά πλοία και μαχητικά θα μειωθούν στο μισό; Ότι θα σταματήσουν με το μαχαίρι οι εξοπλισμοί; Ότι θα καταργηθεί η θητεία; Ότι θα αποστρατιωτικοποιηθεί η Μεθόριος και τα νησιά; Ότι θα συμβιβαστούμε με τους «απέναντι» στο Αρχιπέλαγος στα πάντα, μαζί και στην «εξ’ ίσου συνε
Keywords
Τυχαία Θέματα