Ένας παράξενος και επικίνδυνος εμφύλιος στην ΕΥΠ

Κινδυνεύει να «καεί» κλιμάκιο, να ξεσκεπαστούν πράκτορες και να αποτύχουν επιχειρήσεις
Οι «εμφύλιοι» που διεξάγονται μεταξύ «αντίπαλων» ομάδων πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων του κτιρίου της ΕΥΠ έχει οδηγήσει ως τώρα στο «κάψιμο» αρκετών πρακτόρων.
Η διαμάχη που ....
ξέσπασε σε υπηρεσία του εξωτερικού μεταξύ δυο υπαλλήλων βάζει σε κίνδυνο τις ζωές των συναδέλφων τους, καθώς η ηγεσία άφησε την υπόθεση να φτάσει στα ξένα δικαστήρια.
Τόσο ο Ντάνος Κρυστάλλης όσο και ο Στίβεν Λάλλας πέτυχαν το στόχο
που τους είχε ανατεθεί από την ΕΥΠ. Εντούτοις, κάτω από διαφορετικές συνθήκες, «κάηκαν» και οι δυο.

Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι την ανέφεραν στους μύθους τους ως την κόρη της Νύχτας. Εντούτοις δεν κατάφερναν να αποφεύγουν τη ζήλια και τη διχόνοια που αντιπροσώπευε η θεά Έρις και συχνά βυθίζονταν στο σκοτάδι της. Ενώ λοιπόν θα περίμενε κανείς να αποτελέσουν τα ανωτέρω μαθήματα για τους νεότερους, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί και, όπως αποδεικνύεται, οι έριδες καταδυναστεύουν ακόμη και σήμερα υπηρεσίες που εξ ορισμού θα έπρεπε να εκλείπουν. Όπως για παράδειγμα είναι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η γνωστή ΕΥΠ, που πρωταρχικό σκοπό της έχει την προστασία και την ασφάλεια του έθνους.

Μόνο που στην ΕΥΠ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο και πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων του πανύψηλου κτιρίου της λεωφόρου Κατεχάκη, όπου στεγάζονται τα γραφεία της, οι έριδες βασιλεύουν και, πολλές φορές ως τώρα, έχουν εκτυλιχθεί εξαιτίας τους αρκετοί εμφύλιοι πόλεμοι, που ανεξαρτήτως από το πώς και το γιατί ξεκίνησαν, όλοι κατέληξαν στο ίδιο ακριβώς σημείο: Στο «κάψιμο» των ανθρώπων της και στην έκθεση, τελικά, της «μυστικής» -κατά τα άλλα- υπηρεσίας στην κοινή γνώμη.

Το πλέον πρόσφατο περιστατικό συνέβη επί των ημερών του Χρήστου Παπουτσή, όταν σε μια ερώτηση του πρώην διοικητής της υπηρεσίας και νυν βουλευτή του ΛΑΟΣ Ιωάννη Κοραντή, ο πολιτικός προϊστάμενος της υπηρεσίας κατέθεσε στη Βουλή μια σειρά από έγγραφα με σκοπό να αποδείξει στον αντίπαλό του ότι η απόφασή του προήλθε ύστερα από αίτημα των συνδικαλιστών της ΕΥΠ. Ανάμεσα, λοιπόν, στα έγγραφα υπήρχε και μια ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων (ΟΜΕ-ΕΥΠ) όπου στο τέλος της υπήρχαν φαρδιά πλατιά τα ονόματα των δυο υπαλλήλων που είναι αυτή την περίοδο ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της!

Απειλούνται ζωές

Εντούτοις αυτή δεν είναι η μόνη περίπτωση, αφού αυτό το διάστημα βρίσκεται εν εξελίξει μια διαμάχη μεταξύ υπαλλήλων της υπηρεσίας, που αν αφεθεί στην τύχη της, υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο να τεθούν σε κίνδυνο οι ζωές περίπου σαράντα υπαλλήλων, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται και εργάζονται στο εξωτερικό! Το πλέον θλιβερό είναι ότι η διαμάχη αυτή θα μπορούσε ήδη να έχει λυθεί εντός των πλαισίων της υπηρεσίας, εάν η διοίκηση δεν αντιμετώπιζε την υπόθεση με τόση και πρωτοφανή για τα δεδομένα της υπηρεσίας ελαφρότητα. Ακόμη όμως και τώρα υπάρχουν περιθώρια η κατάσταση να ανατραπεί και η υπηρεσία να αποφύγει μια νέα έκθεσή της. Καθώς μάλιστ
Keywords
Τυχαία Θέματα