Ένα νέο κόμμα γεννιέται αύριο- Οι προϋποθέσεις για να πάει καλά

Ένα νέο κόμμα γεννιέται αύριο το απόγευμα.Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών το όνομά του, με το Γιάννη Δημαρά επικεφαλής , τον Βασίλη Οικονόμου συνοδοιπόρο και εν αναμονή ανακοινώσεων κι άλλων στελεχών. Άραγε θα μπορέσει να δώσει κάτι νέο στην ταλαίπωρη αυτή χώρα που βιώνει μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της ;
Πάντα ήμουν βαθιά δημοκράτης κ έτσι θεωρώ ότι όσες περισσότερες φωνές υπάρχουν ,τόσο καλύτερο για τη.....
δημοκρατία μας.
Ειδικά σε στιγμές απαξίωσης της πολιτικής ,όπως σήμερα ,όπου βλέπουμε δημοσκοπήσεις
που τα δύο κόμματα εξουσίας είναι αρκετά κάτω από το 50% , ως καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείτε ο...κανένας, τέτοιες προσπάθειες μπορούν να δώσουν ελπίδα.
Ελπίδα που θα γίνει μεγαλύτερη αν αγκαλιαστεί από συστράτευση αρκετών στελεχών του ΠΑΣΟΚ που θεωρητικά διαφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης , αλλά δεν φεύγουν από το μαντρί. Βλέπετε οι καρέκλες είναι γλυκές...τώρα αν είμαστε σε ένα κόμμα που λέγετε δήθεν σοσιαλιστικό και το μόνο που κάνει είναι να εφαρμόζει μια πολιτική που παντρεύει τις χειρότερες όψεις του νεοφιλελευθερισμού με το σοσιαλισμό ,αυτό δεν πειράζει...θα πούμε ότι δεν γινόταν αλλιώς. Το κάνουμε ..για πατριωτικούς λόγους, για να σώσουμε τη χώρα. Αν ωστόσο τώρα που θα υπάρχει φιλόξενη πολιτική στέγη ,υπάρξει ικανός αριθμός στελεχών που θα απαρνηθούν ΠΑΣΟΚ και οφίτσια ,να πλαισιώσουν το νέο εγχείρημα...τότε κάτι καλό μπορεί να προκύψει και για τη χώρα και για το χώρο του κέντρου. Φυσικά όλα αυτά μαζί με νέα στελέχη που δεν θα χουν κομματικό παρελθόν.
Σε αντίθεση με τα άλλα νεοσύστατα κόμματα που γεννήθηκαν , από προσωπικές φιλοδοξίες ή πικρίες των αρχηγών τους και δεν μπορούν να πείσουν ούτε παραδοσιακούς πολιτικούς φίλους τους , το Άρμα Πολιτών μπορεί να δημιουργήσει μεγάλη ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό γιατί θα μπορεί να αλιεύει ψήφους από τη μεγάλη δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ που φυλλορροεί, αλλά και από την εξίσου μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων , ιδιαίτερα νέων που απεχθάνονται το δικομματισμό και τα αδιέξοδα που δημιούργησε.
Για να πετύχει το καλύτερο δυνατό ,όμως , απαιτούνται κάποια πράγματα.
α) Να μιλήσει ξεκάθαρα στον Ελληνικό λαό και να πει την αλήθεια. Τα νούμερα , όντως δεν βγαίνουν και αργά ή γρήγορα θα πάμε σε κάποιας μορφής αναδιάρθρωση. Το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών έχει την άποψη ότι αυτό πρέπει να γίνει τώρα και να βγούμε από το μνημόνιο.Είναι μια ξεκάθαρη θέση, θα πρέπει όμως να συνδυαστεί και με προτάσεις για το αύριο. Πως η Ελλάδα θα μπορεί να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες μετά από μια αναδιάρθρωση, πως θα δημιουργηθεί εθνικός πλούτος ; τι θα γίνει αν καταρρεύσουν οι τράπεζες; Aυτό που απαιτείται είναι ένα εθνικό σχέδιο για τη χώρα για τα επόμενα 20 χρόνια. Να χαραχτούν οι άξονες εκείνοι πάνω στους οποίους θα πατήσει η αναπτυξιακή μας πορεία τις επόμενες δεκαετίες. Ο τουρισμός , η ναυτιλία , η παραθεριστική κατοικία , η βιολογική γεωργία με διάφορες μορφές της (π.χ. υδροπονία) , η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας , μια νέα ενεργειακή πολιτική και άλλα πολλά ,ισως να α
Keywords
Τυχαία Θέματα