Ένα χαράτσι κάθε δέκα μέρες ως το τέλος του έτους!

Ένα καινούργιο "χαράτσι" κάθε βδομάδα ή, το αργότερα, κάθε δέκα μέρες, θα πληρώσουμε οι περισσότεροι από τώρα μέχρι τέλος του χρόνου, σύμφωνα με το… χρονοδιάγραμμα των νέων φορολογικών μέτρων που περιλαμβάνονται και στο μεσοπρόθεσμο.
Ήδη από αυτό το μήνα...
οι μισθωτοί ηλικίας άνω των 30 ετών, αλλά και συνταξιούχοι ηλικίας μέχρι 65 ετών, με μηνιαίες αποδοχές από μόλις 650 ευρώ και άνω, θα διαπιστώσουν μείωση στο μισθό ή τη σύνταξή τους. Σχεδόν κάθε μήνα θα λαμβάνουμε και 2-3 ειδοποιητήρια για την πληρωμή κάποιου φόρου, ειδικά όσοι έχουν ακίνητα.

Πιο συγκεκριμένα η "μεσοπρόθεσμη"
φορο-λαίλαπα που έρχεται για τους φορολογούμενους προβλέπεται να εξελιχθεί ως εξής:

Ιούλιος

- Από αυτόν το μήνα ξεκινά η αυξημένη παρακράτηση φόρου (έως 25 ευρώ το μήνα) σε μισθούς – συντάξεις, λόγω μείωσης του αφορολόγητου ορίου από τις 12.000 ευρώ στα 8.000.

- Ακριβότερα έως και 40 λεπτά το πακέτο θα πωλούνται από το τέλος Ιουλίου τα φθηνά τσιγάρα. Οι καπνιστές θα τα αγοράζουν προς 2,80 έως 3 ευρώ.

- Επιτηδευματίες που εκμεταλλεύονται ταξί και χρησιμοποιούν υγραέριο ως καύσιμο κίνησης, επιβαρύνονται ήδη με αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωση που επιβαρύνει την τελική τιμή του καυσίμου, από 12,5 σε 20 λεπτά ανά χιλιόγραμμο.

www.protothema.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα