Έκρηξη από την αντιπολίτευση

«H ανασχηματισμένη κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεγελάσει όσους ξεγελούσε μέχρι τώρα», υποστήριξε από το βήμα της Βουλής η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη συζήτηση για την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης ασκώντας οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση και το Γιώργο Παπανδρέου. «Είστε ο τελευταίος νεκροθάφτης των.....
λαϊκών δικαιωμάτων κύριε Παπανδρέου» είπε χαρακτηριστικά
η γγ του ΚΚΕ.


«Με 1,5 εκατομμύρια ανέργους, με τη δημόσια περιουσία υποθηκευμένη η κυβέρνηση φέρνει δημοψήφισμα με πολλές παγίδες», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «πρόκειται για την άλλη όψη της άγριας καταστολής».

Μεταξύ άλλων, η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι και την χρεοκοπία θα την εμφανίσει σαν νίκη ενώ σημείωσε ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεγελάσει το λαό».

«Όχι» σε δημοψήφισμα, «ναι» σε εκλογές, λέει το ΚΚΕ με την γενική γραμματέα του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα να ξεκαθαρίζει κατά τη δευτερολογία της ότι το αίτημα αυτό διατυπώνεται από το ΚΚΕ υπό διαφορετικό πρίσμα από των άλλων κομμάτων: Για να προκύψει λαϊκό ταξικό κίνημα και αδύναμη κυβέρνηση.

Τέλος η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις « θα τις κάνετε υποθηκεύοντας τις κρατικές επιχειρήσεις και την κρατική περιουσία με άγριο τρόπο ώστε όσα ειπραχθούν, να δοθούν εξ ολοκλήρου στην αποπληρωμή των δανείων».

Γ. Καρατζαφέρης: Προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία

«Προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία» ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης κατά τη συζήτηση της πρότασης εμπιστοσύνης στη Βουλή. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ζήτησε «εκλογές, που θα βγάλουν οικουμενικό σχήμα ως το μόνο το οποίο μπορεί να σώσει την Ελλάδα» και επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης επειδή «κλώτσησαν την ευκαιρία» μιας εθνικής κυβέρνησης.

Κατά την πρωτολογία του ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε «Πιο σφικτό το νέο κυβερνητικό σχήμα» και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα σωθεί με οικουμενικό σχήμα και όχι με καταγγελίες». «Ας σοβαρευτούμε γιατί η Ελλάδα δεν έχει άλλα όρια», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

«Εγώ δεν το ψηφίζω το μεσοπρόθεσμο όχι γιατί δεν το πιστεύω αλλά γιατί δεν πιστεύω εσάς», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
Σε ό,τι αφορά τη στάση του στην πρόταση εμπιστοσύνης, κάλεσε τον κ. Παπανδρέου «αντί να ματαιοπονεί ζητώντας ψήφο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, να κοιτάξει να τον ψηφίσουν πρώτα εκείνοι που εξελέγησαν μαζί του».

Α. Τσίπρας: Η κοινωνία δε σας δίνει ψήφο εμπιστοσύνης
«Η χώρα βουλιάζει σε μία πρωτοφανή και πολυδιάσταση κρίση» είπε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας κυβέρνηση και Τρόικα ότι φοβούνται το ενδεχομενο των εκλογών. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η κοινωνία βράζει, το πολιτικό σύστημα απαξιώνεται και η πολιτική του μνημονίου οδηγεί στο γκρεμό.

Ο κ.Τσίπρας χαρακτήρισε το μεσοπρόθεσμο «ταφόπλακα για τον ελληνικό λαό».
«Το μεγάλο σας πρόβλημα, είναι ότι η Ελλη
Keywords
Τυχαία Θέματα