Είστε πραξικοπηματίες;

Για την ερχόμενη Τετάρτη 15 Ιουνίου είναι προγραμματισμένη η νέα μεγάλη συγκέντρωση των “ανοργάνωτων” αγανακτισμένων, μαζί με την μεγάλη απεργία της ΓΣΣΕ και της ΑΔΕΔΥ. Πολλά ακούμε όσον αφορά το κίνημα των αγανακτισμένων, αλλά αυτό που πρέπει να πούμε πως
μας έκανε μεγάλη αίσθηση, είναι το κεντρικό σύνθημα: “ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ” .
Το πράγμα προχώρησε, ίσως......
περισσότερο απ’όσο περιμέναμε. Οι ανύπαρκτοι ανεξάρτητοι αγανακτισμένοι, βρίσκονται για το τριήμερο στις εξοχές και ένα ερώτημα είναι, γιατί εγκατέλειψαν τον μεγάλο αγώνα, για να πάνε εκδρομή.
Δεν είναι όμως η παραπάνω ρητορική ερώτηση η πραγματική μας έννοια, όσο το σύνθημα στο οποίο αναφερόμαστε.

Έχουμε λοιπόν δει αφίσες, πχ. από την Κομμουνιστική οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ), από το ‘ dikaioma.gr ‘ κ.α, οι οποίες γράφουν καθαρά “ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ” “ΟΥΣΤ” και άλλα παρόμοια, με το ενδιαφέρον μας να εστιάζεται στην απαιτητική διατύπωση “ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ’, η οποία πλέον αναγράφεται σε αφίσες οι οποίες έχουν αναρτηθεί σε σημεία της Αθήνας και άλλων πόλεων.
Αν λάβουμε υπόψιν μας πως, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, την ερχόμενη Τετάρτη, οι αγανακτισμένοι επιθυμούν να αποκλείσουν την βουλή τότε τίθεται το καίριο ερώτημα.

Είστε πραξικοπηματίες “αγανακτισμένοι”;
Τι συμβολίζει ο αποκλεισμός της βουλής, σε καιρούς δημοκρατίας; Μέχρι και σχόλια αναγνωστών σε ιστοσελίδες προτρέπουν να απουσιάζουν τα γυναικόπαιδα από την συγκέντρωση της Τετάρτης. Τι θα γίνει δηλαδή την Τετάρτη;

Θα μπορούσε άραγε κάποιος εισαγγελέας να ρωτήσει τον ΑΝΤ1, ή άλλους διαύλους ενημέρωσης, τι πληροφόρηση διαθέτουν σχετικά με τους πραξικοπηματικούς σχεδιασμούς των “αγανακτισμένων”;
Αν θέλουμε ν’ασχοληθούμε σοβαρά με τους αγανακτισμένους, τότε το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να ερευνήσουμε ποιοι είναι, διατηρώντας κάποια απόσταση από τους πόθους των “εξεγερμένων” τους οποίους διαβάζουμε σε πολλά μέσα, διαδικτυακά και μη.
Ειπώθηκε πως οι αγανακτισμένοι οργανώθηκαν από τα μηνύματα κάποιου/ων 18χρονου/ων στο “φέισμπουκ”, του Νίκου και του Γιώργου, σύμφωνα με το blog.gr ή του Άρη σύμφωνα με το πεύθημα του ΑΝΤ1. Ούτε ποιος το οργάνωσε δεν ξέρουμε και ο καθένας παρουσιάζει την εκδοχή του.

Διακρίνουμε μία αγωνία να πείσθεί μερίδα της κοινωνίας για την αναγκαιότητα διωγμού της κυβέρνησης, μακριά από δημοκρατικές διαδικασίες. Καταβάλλοντας σημαντική προσπάθεια, καποιοι άνθρωποι διαδίδουν διαρκώς μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση πως πρέπει η κυβέρνηση ΝΑ ΦΥΓΕΙ, όταν συγχρόνως μας αποκαλύπτεται πως υπάρχει σχέδιο συμβολικού αποκλεισμού της βουλής από (στην πραγματικότητα) αγνώστους.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ “αποκλεισμού της βουλής” και συμβολικού αποκλεισμού της βουλής;

Μήπως κρίνεται αναγκαία η επέμβαση των αρχών σε αυτό το σύστημα πληροφόρησης που διαθέτουν οι αγανακτισμένοι, ώστε να διαλευκανθεί η κατάσταση; Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουν οι λόγοι της εν λόγω προκλητικότητας.

ΥΓ. Μήπως οι 100, 200 και 500 χιλιάδες υποτιθέμενοι συγκεντρωμένοι
Keywords
Τυχαία Θέματα