Είναι οι Έλληνες βλάσφημοι;

Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδος επικρατούσα θρησκεία στην χώρα μας είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Επίσης, σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, άρθρα 198 & 199 η βλασφημία τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 2 έτη.

Χρήσιμο είναι σε αυτό το σημείο να πούμε δύο λόγια περί βλασφημίας. Επειδή στο παρελθόν έχουν μιλήσει πολλοί για αυτό το θέμα, σχετικοί και άσχετοι, αλλά κανείς ποτέ δεν....
μπήκε στον κόπο να παρουσιάσει και την άποψη του άμεσα θιγόμενου από την βλασφημία, ας το επιχειρήσουμε
εμείς.

Ποιος μπορεί να είναι ο άμεσα θιγόμενος από την βλασφημία; Προφανώς αυτός που καθυβρίζεται. Ποιος καθυβρίζεται; Μήπως οι παπάδες; Αν και θα έπρεπε, δυστυχώς όχι. Καθυβρίζεται ο Χριστός.

Λένε οι παπάδες ότι ο Θεός δύναται να συγχωρέσει κάθε αμαρτία εκτός από την βλασφημία. Αυτή είναι η μία άποψη. Ας δούμε τι λέει ο ίδιος ο Χριστός, και από την στιγμή που υπάρχει ατόφια η άποψη του Κυρίου, απαγορεύεται να εκφέρουν άποψη οι δούλοι.

Κατά Ματθαίον 12:(31-32) «Διὰ τοῦτο λέγω ὑμῖν, πᾶσα ἁμαρτία καὶ βλασφημία ἀφεθήσεται τοῖς ἀνθρώποις, ἡ δὲ τοῦ πνεύματος βλασφημία οὐκ ἀφεθήσεται. καὶ ὃς ἐὰν εἴπῃ λόγον κατὰ τοῦ υἱοῦ τοῦ ἀνθρώπου, ἀφεθήσεται αὐτῷ· ὃς δ’ ἂν εἴπῃ κατὰ τοῦ πνεύματος τοῦ ἁγίου, οὐκ ἀφεθήσεται αὐτῷ οὔτε ἐν τούτῳ τῷ αἰῶνι οὔτε ἐν τῷ μέλλοντι.»

Κατά Μάρκον 3:(28-29) «Ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι πάντα ἀφεθήσεται τοῖς υἱοῖς τῶν ἀνθρώπων, τὰ ἁμαρτήματα καὶ αἱ βλασφημίαι ὅσα ἐὰν βλασφημήσωσιν· ὃς δ’ ἂν βλασφημήσῃ εἰς τὸ πνεῦμα τὸ ἅγιον οὐκ ἔχει ἄφεσιν εἰς τὸν αἰῶνα, ἀλλὰ ἔνοχός ἐστιν αἰωνίου κρίσεως.»

Κατά Λουκάν 12:10 «καὶ πᾶς ὃς ἐρεῖ λόγον εἰς τὸν υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου, ἀφεθήσεται αὐτῷ· τῷ δὲ εἰς τὸ ἅγιον πνεῦμα βλασφημήσαντι οὐκ ἀφεθήσεται.»

Φαινομενικά ενώ αυτά που λένε οι παπάδες με αυτά που λέει ο Χριστός είναι ίδια, στην πραγματικότητα πόρρω απέχουν μεταξύ τους.

Όλοι μας σχεδόν έχουμε υπάρξει αυτήκοοι μάρτυρες εξύβρισης των Θείων, ποτέ όμως εξύβρισης του Αγίου Πνεύματος. Γιατί άραγε; Οι υβριστές του Αγίου Πνεύματος ξεσπάνε κατ’ ιδίαν ή μήπως κάνει ο Χριστός λάθος; Επειδή και τα δύο ενδεχόμενα οδηγούν σε άτοπο, συμπεραίνουμε ότι κάτι άλλο συμβαίνει.

Βλασφημία ασυγχώρητη και βαρύτατη σύμφωνα με τον Χριστό είναι όταν οι πράξεις των ανθρώπων χρεώνονται στο Άγιο Πνεύμα και την Θεία Χάρη του.

Βλασφημία είναι – στο όνομα της Θείας Χάριτος - να μαζεύεις εκατομμύρια την στιγμή που απαγορεύεται ρητώς από τον Κύριο. (Κατά Ματθαίον 10:(9-10) «Μὴ κτήσησθε χρυσὸν μηδὲ ἄργυρον μηδὲ χαλκὸν εἰς τὰς ζώνας ὑμῶν, μὴ πήραν εἰς ὁδὸν μηδὲ δύο χιτῶνας μηδὲ ὑποδήματα μηδὲ ῥάβδον· ἄξιος γὰρ ὁ ἐργάτης τῆς τροφῆς αὐτοῦ.»)

Βλασφημία είναι – στο όνομα της Θείας Χάριτος - να παντρεύεις το κορίτσι που είναι σαν τα κρύα τα νερά με το ελεεινό ραμολί και να λες ότι αυτός ο γάμος ευλογείται από το Άγιο Πνεύμα.

Βλασφημία είναι – στο όνομα της Θείας Χάριτος - να “κουρδίζεις” τις εικόνες και αυτές να κλαίνε.

Keywords
Τυχαία Θέματα