Ε, όχι! Η Μέρκελ απειλεί να μας πάει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο!

Σε αυτή την περίπτωση, πολλές ελληνικές παροιμίες θα ταίριαζαν. Το “φωνάζει ο κλέφτης για να ακούσει ο νοικοκύρης”, το “δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ’ ανέβει στο κρεβάτι”, το “είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα”. Τίποτα όμως δεν είναι αρκετό για να περιγράψει την προκλητικότητα της Γερμανίδας Καγκελάριου, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία από τη λύσσα της να....
καταστρέψει την Ευρώπη, ξεπερνά πλέον κάθε όριο. Και προσπαθεί για μια ακόμα φορά, να εκβιάσει έναν ολόκληρο λαό.
Αυτή τη φορά, φοβούμενη ότι θα σταματήσει
η καταστροφική (όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη) τακτική της επιβολής λιτότητας στα δημοσιονομικά εκτροχιασμένα κράτη, απειλεί Θεούς και δαίμονες. Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στο Βερολίνο, η κ. Μέρκελ είπε ότι σε περίπτωση που παραβιαστούν όροι του Μνημονίου, θα παραπέμψει τη χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο “όπως ισχύει για όλες τις χώρες που παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς κανόνες”.
Με αυτό τον τρόπο, η κ. Μέρκελ, μετά την αποτυχημένη απόπειρα εκβιασμού με το δημοψήφισμα (που της τη χάλασε ο Κάρολος Παπούλιας διαρρέοντας το περιεχόμενο της συνομιλίας τους), προσπαθεί α) Να εκβιάσει τα ελληνικά κόμματα, δίνοντάς τους το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτή χαλάρωση των όρων του Μνημονίου β) Να εκβιάσει τον ελληνικό λαό, προσπαθώντας να επηρρεάσει την ψήφο του και να τον απομακρύνει από τα αντιμνημονιακά κόμματα και γ) Να πολώσει το κλίμα στη Γερμανία ενόψει των εκλογών και να αποσπάσει την ψήφο των Γερμανών, πείθοντάς τους πως “για όλα φταίνε οι κακοί Έλληνες”.
Σε μια επίδειξη προκλητικότητας, η επικεφαλής του ΄Δ Ράιχ είπε ότι πρέπει τα κράτη – μέλη της ΕΕ να εκχωρήσουν μέρος της κυριαρχίας τους σε ό,τι αφορά τους προϋπολογισμούς τους σε αντάλλαγμα για μέτρα υπέρ της ανάπτυξης (ε, αν αυτό δεν θυμίζει Ράιχ, τι θυμίζει;).
Κατά τα λοιπά, η κ. Μέρκελ πιέζει την Ισπανία να ζητήσει βοήθεια από τη Γερμανία, αλλά τάσσεται υπέρ του να της δοθεί ένα επιπλέον έτος για να μειώσει το έλλιμμά της κάτω του 3%.
Η Άνγκελα Μέρκελ απέρριψε για μια ακόμη φορά τη θέσπιση ευρωομολόγων, αλλά άφησε να διαφανεί ότι προτίθεται να επιδείξει ευελιξία σε ό,τι αφορά την επιβολή ενός φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές και σε μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη.
http://www.itabloid.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα