Δυο χρόνια χωρίς ανάπτυξη. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο το γκρέμισμα της χώρας.

Γράφει ο Αδαμάντινος

Ο Παπανδρέου ήρθε στην εξουσία για να υπερχρεώσει τη χώρα και να πουλήσει το φυσικό της αέριο. Επέβαλε τη φτώχεια και γονάτισε το ΧΑΑ για να πουλήσει ότι ήθελε φτηνότερα. Ο λαός θα γίνει φτωχότερος με το χρόνο ενώ οι απολύσεις στο δημόσιο θα αυξάνουν μέχρι το ποθητό 50%.
Αν ο λαός δεν επαναστατήσει, που αποκλείεται να μη γίνει με τα κάθε τόσο νέα μέτρα, η Ελλάδα θα μείνει στην ΕΕ... Μεχρι τότε ΟΛΑ τα λεφτά τα δικά μας και των Ευρωπαίων θα έχουν πάει στις τσέπες των τραπεζιτών.

Η Ευρωζώνη μη κάνοντας άμεσα Haircut στα Ελληνικά ομόλογα κερδίζει χρόνο και.....
ελαχιστοποιεί το πολιτικό κόστος από μια κατεθείαν φορολογική αφάιμαξη τών πολιτών της για να σώσει τις τράπεζές της. Στο τέλος της διαδικασίας θα ππληρωθούν και όλα τα CDS. Δεν θα εκπλαγώ αν ανάμεσα στους κατέχοντες CDS είναι οι τράπεζες που το ΠΑΣΟΚ ενισχύει, καναλάρχες και εκδότες που θέλουν να γυρίσει η Ελλάδα στη δραχμή.

Σας εφιστώ την προσοχή, στο ότι άν το οργανόγραμμα μιας δημόσιας επιχείρησης αλλάξει οι οργανικές θέσεις αυτόματα αλλάζουν όνομα και σκοπό. Αυτό σημαίνει ότι συνταγματικά η κυβέρνηση μπορεί να απολύσει τους παντες.

Οι ΗΠΑ συνεχώς εξοπλίζουν την Τουρκία για να υπάρχει ένας ακόμη εκφοβιστικός μηχανισμός πέραν των όσων «εκπέμπουν» τα συστημικά ΜΜΕ και οι Ελληνες πολιτικοί. Ειναι τραγική συγκυρία ο Παπανδρέου και ο Σαμαρας δύο μέλη της Λέσχης να είναι συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση Καραμανλή δεν προχώρησε τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπουλη διότι ήθελε να πουλήσει στην ΕΕ φυσικό αέριο απο τη Κύπρο.

Η υπερχρέωση της χώρας έγινε μετα από τη σημαντική αύξηση του ελείμματος του ΑΕΠ από την ΕΛΣΤΑΤ και μετά από τη προσθετική αύξηση της κινητικότητας της αγοράς του ΧΑΑ λόγω της μεταβολής « T+3 σε T+10» απο τη ΤτΕ παράλληλα με κυβερνητικές δηλώσεις για την οικονομική κατάσταση της χώρας σε χρονικές στιγμές που δεν έπρεπε. Αυτό εκτίναξε τα spreads και ανέβασε τη τιμή των CDS σε δυσθεώρατα ύψη.

Oσον αφορά τα πρόσφατα γεγονότα που αφορούν την ΕΛΣΤΑΤ, πιστεύω ότι θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη ελαστικότητα σε όσα στοιχεία έδωσε η ΕΛΣΤΑΤ στη ΕuroStat. Θα μπορούσε ακόμη να υπήρχε και συμφωνία κυρίων. Ενα σημείο που δεν βρίσκω λογικό σε όλο αυτό το σκηνικό είναι να υπάρχουν σε καίριες ρυθμιστικές του χρέους θέσεις στον κρατικό μηχανισμό άτομα που προηγούμενα έχουν δουλέψει στο ΔΝΤ, στη Goldman-Sachs, να έχουν άμεση σχέση με τους μεγάλους των αγορών και φυσικά εξάρτηση. Δεν θα αναφέρω τα ονόματα και εγώ απο το διαδίκτυο τα μαθαίνω. Αυτό ισοδυναμεί με παράδωση της εθνικής κυριαρχίας και είναι πράξη εσχάτης προδοσίας.

Το φυσικό αέριο υπήρχε στην Ελλάδα. Λίγο πολύ το ήξεραν σπό χρόνια. Σε αυτο το σημείο μου κάνει εντύπωση η κατάργηση του ΙΓΜΕ. Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί από το 2009 ένας χάρτης του φυσικού αερίου, o πληρέστερος ίσως στον κόσμο, που δείχνει τα σημεία που υπάρχει φυσικό αέριο στην Ανατ. Μεσόγειο και την Κασπία θάλασσα. Ο χάρτης εχει ήδη επιβεβαιωθεί
Keywords
Τυχαία Θέματα