Δραματική η αύξηση της ανεργίας στο Βόρειο Αιγαίο

Δραματική η αύξηση της ανεργίας στο Βόρειο Αιγαίο, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής που παρουσιάστηκαν σήμερα για τον Ιούνιο του 2011, η ανεργία στο Βορ. Αιγαίο φτάνει στο 16,1%, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τον εθνικό μ.ο. που είναι 16% ενώ πέρυσι τέτοιο μήνα έφτανε στο 9,1 %. Κάθε μήνα που....
περνάει, η Στατιστική Αρχή καταγράφει για το Β. Αιγαίο όλο και πιο εκρηκτική τη δραματικότερη άνοδο της ανεργίας
στη μεταπολεμική μας ιστορία, ενώ οι προοπτικές είναι εφιαλτικές καθώς το 16,1% καταγράφεται τον μήνα Ιούνιο, σε μια περιφέρεια σαν τη δική μας με υψηλή εποχιακή διακύμανση, δημιουργεί μαύρες σκέψεις για το χειμώνα που έρχεται. Καμία κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να υποβάλει την κοινωνία σε τέτοια καταστροφική απραξία. Αυτό που η χώρα μας χρειάζεται πριν απ' όλα, είναι ένα σχέδιο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που να καλύπτει τις απώλειες, σε τομείς βιώσιμους οικονομικά και περιβαλλοντικά, με απόλυτη προτεραιότητα στις πιο ευάλωτες κοινωνικά ομάδες που έχουν ήδη υψηλά ποσοστά ανεργίας.

Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί μετά την πρόσφατη αύξηση του ΦΠΑ σε έναν κλάδο που ήδη συρρικνώνεται σοβαρά, όπως προκύπτει και από την πρόσφατη έκθεση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, σημαίνει επιδείνωση και της ύφεσης, και της ανεργίας, και του πληθωρισμού. Σε τέτοιες συνθήκες ούτε τα έσοδα του Δημοσίου θα αυξηθούν. Για εμάς τους Οικολόγους Πράσινους η τυφλή εφαρμογή συνταγών που έχουν αποτύχει σε δεκάδες χώρες δείχνει έλλειψη οράματος από τη μεριά της κυβέρνησης, ενώ η αποσπασματικότητα των μέτρων φανερώνουν έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου διεξόδου από την κρίση. Και τα δύο είναι εξαιρετικά ανησυχητικά ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία.

Χρειαζόμαστε μαζική δημιουργία νέων θέσεων ποιοτικής και αξιοπρεπούς εργασίας (χωρίς συμπίεση εργασιακών δικαιωμάτων) σε τομείς που προωθούν τη βιωσιμότητα, ώστε να δοθούν διέξοδοι σε όσους χάσουν τις σημερινές τους θέσεις.

Μια τέτοια πολιτική απαιτεί τομές στην τρέχουσα πολιτική αντίληψη σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό, εθνικό και τοπικό επίπεδο και νέες πράσινες προσεγγίσεις στο πλαίσιο της Νέας Πράσινης Κοινωνικής Συμφωνίας (Green New Deal), που προτείνουν οι Πράσινοι. Στο πλαίσιο αυτό αξίζει να δοκιμαστούν και προτάσεις που ξεπερνούν τη φιλοσοφία του σημερινού κοινωνικού και οικονομικού συστήματος.

http://www.chiosopinion.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα