ΔΝΤ για Ελλάδα: Ζήσε Μάη μου …

Ανάπτυξη μηδέν το 2013 βλέπει το ΔΝΤ για την Ελλάδα, κάνοντας θετική πρόβλεψη για το 2014. Κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία

Το ΔΝΤ εκτιμά ότι η ύφεση θα φτάσει στο 4,7% εφέτος, ενώ το 2013 ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι μηδενικός.

Επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς βλέπει από το 2014, στην εξαμηνιαία έκθεσή του για την πορεία της ....
παγκόσμιας
οικονομίας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητά.

Το ΔΝΤ επισημαίνει ότι σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε. που ανακάμπτουν, οι δύο χώρες που είναι σε καθεστώς μνημονίουΕλλάδα και η Πορτογαλία- βυθίζονται όλο και πιο πολύ στην ύφεση. Το ίδιο ισχύει και για την Ισπανία και την Ιταλία όπου παρά τις δημοσιονομικές προσπάθειες τα spreads των ομολόγων διευρύνονται.

- Ο πληθωρισμός θα έχει αρνητικό πρόσημο, -0,5% φέτος και -0,3% το 2013.

- Το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών να συρρικνωθεί από το 9,7% του ΑΕΠ πέρυσι στο 7,4% του ΑΕΠ φέτος και στο 6,6% του ΑΕΠ το 2013.

- Η ανεργία θα ανέβει στο 19,4% εφέτος και θα παραμείνει υψηλή και το 2013.

- Τα συμπεράσματα της έκθεσης θα συζητηθούν στην σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας που θα λάβει χώρα από τη Παρασκευή στην Ουάσιγκτον. Από ελληνικής πλευράς θα παραβρεθεί ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Το ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία

Το ΔΝΤ προβλέπει πως ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας θα υποχωρήσει από το 4% του 2011, στο περίπου 3,5% το 2012.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ στο δεύτερο εξάμηνο του 2011 αλλά και η βελτίωση των ρυθμιστικών πολιτικών στην Ευρώπη ως απάντηση στην επιδεινούμενη κρίση χρέους, έχουν περιορίσει την απειλή μιας παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης. Επισημαίνει ωστόσο πως τα πρόσφατα θετικά σημάδια είναι ιδιαίτερα εύθραυστα και τονίζει την ανάγκη, οι ρυθμιστικές αρχές να συνεχίσουν να υλοποιούν τις διαρθρωτικές εκείνες μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν την επιστροφή στην υγιή ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα.

http://www.newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα