Δημόσια ευχαριστία στον βουλευτή της μουσουλμανικής μειονότητας που μετέδωσε σε χρόνο μηδεν το μήνυμα για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ δόντι στην ΑΟΖ του Καστελόριζου στην Τουρκία.

Γραφει ο Αδαμάντινος

Με βαση όσα γραφονται στο ιστολόγιο του Γ.Ζ. Καθ.Παν/μίου
em-pollution-gr.blogspot.com

Η Ελληνική άποψη ειναι ότι το δόντι της φωτογραφίας στο Καστελόριζο ειναι Ελληνικό. Ετσι ισχύει απο Μαθηματικής πλευράς και αυτό ειναι σύμφωνο με το Διεθνες Δικαιο.

Η Τουρκια «απαντάει» στην πληροφορία που.....
της εστάλη προφανώς μεσω του βουλευτή, ότι της φαινεται λιγο το δόντι, το οποίο προφανώς η «Ελληνική» επιτροπή
συζήτησης για την ΑΟΖ έβαλε στο τραπέζι από λαθος στον μαθηματικό υπολογισμό της μέσης γραμμής ή για άλλο μη έγκυρο λόγο.

Αυτό δεν σημαίνει τίποτα στην πράξη, αφου καθε φορά προκύπτουν νέα στοιχεία και μπορεί να γίνει οτιδήποτε στα πλαίσια ενός διπλωματικού ελιγμού, ανταλλαγών, διορθώσεων κλπ.

Μετα την παραλαβή του «μηνύματος», ο βοηθός Γενικού Διευθυντή Αεροναυτικών του Τουρκικού Υπ. Εξωτερικών κ. Ερτζιές τόνισε σε σχέση με την ελληνική ΑΟΖ στην Αν. Μεσόγειο ότι είναι πολύ μεγάλη η περιοχή που έχει δηλώσει για έρευνες η Ελλάδα ανάλογα με το μέγεθος του Καστελόριζου και πρόσθεσε, για πρώτη φορά δημόσια:

« Δεν αποδεχόμαστε επ’ ουδενί το αίτημα της Ελλάδας . Αυτό που ζητάει η Ελλάδα δεν αποτελεί ΑΟΖ . Η δική μας άποψη για την ΑΟΖ συμφωνεί με τους διεθνείς κανόνες. Τα νησιά δεν αποτελούν πλήρως θαλάσσια ζώνη».

Δεν θα ηταν εξυπνο να απαντήσει κανεις σε μια τετοια θεση δημόσια παρα μόνο στο Δικαστήριο της Χάγης, όπως δεν ειναι εξυπνο να κυκλοφοράνε χαρτες με ΑΟΖ στο διαδίκτυο, ιδιαίτερα όταν αυτοί ειναι λάθος, εσκεμμενο ή όχι θα φανει στην πορεία. Δεν υπαρχει αμφιβολία ότι για το δόντι στο Καστελόριζο μονο αυτός της φωτογραφίας ειναι ο σωστός.

Αυτό που ειναι επίσης σημαντικό είναι ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας εγινε για το φυσικό αεριο για το οποίο ήξεραν οι ΗΠΑ.

Οι HΠΑ έστησαν στη συνεχεια ενα μηχανισμό CDS με τον νόμο CFMA του 2000, που εδωσε το εναυσμα στις αγορές να προχωρήσουν σε υπερδανεισμό της χωρας. Ολα ξεκινησαν με το δάνειο Σημίτη από τη Goldman Sachs και φτάσαμε στο ΓΑΠ που το αποτελειωσε κατα την πρωτη δοση. Aκολουθεί η Κυπρος.

Η Τουρκια θα έπρεπε να ειναι προσεκτική με οσα λεει και να βιαστεί να κλεισει το θεμα της ΑΟΖ, πριν σκασει η υπόθεση με το Ιραν, που έρχεται με φόρα και αναγκαστικά.

Το Ισραήλ δεν ειναι αναγκαιο να χρησιμοποιησει πυρηνικά όπλα και η επιθετική στάση του Ιραν το πιεζουν να κινηθεί πρώτο.

Στη Θεση της Τουρκίας θα εκοβα τους τσαμπουκαδες. Η Ελλαδα εχει πολλους Μουσουλμανους και κανενας δεν θα ήθελε να τους δει σε ένα θερμό επεισόδιο κρεμασμένους σε κρεοπωλείο. Ηρεμα.

Το δόντι στο Καστελοριζο ειναι Ελληνικό.
Keywords
Τυχαία Θέματα