Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Επιστολή για τα ανυπόστατα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών

Εδώ και δύο μέρες παρακολουθούμε μια σειρά από ανυπόστατα άρθρα που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο σας, τα οποία χαρακτηρίζονται από ανακρίβειες και ελλιπή στοιχεία. Για ακόμα μία φορά σας αποστέλλουμε την επιστολή που αποδεικνύει ότι οι αναφορές σας είναι αναληθείς, καθώς ουδέποτε ο Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής δεν αναζήτησε πολιτική προστασία από το βουλευτή κ. Δημήτρης Λιντζέρη ούτε φυσικά και την παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Σας ενημερώνουμε ότι το θέμα θα λάβει πολλή
μεγαλύτερη έκταση το προσεχές διάστημα, καθώς ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Τζανής θα προχωρήσει σε μηνύσεις παντός υπευθύνου για τη.....
συκοφαντική δυσφήμιση που δέχεται τις τελευταίες ημέρες.

Θεωρούμε υποχρέωση από κάθε portal ειδησεογραφικού περιεχομένου αλλά και κοινωνικής δικτύωσης γενικότερα, να αναρτά ακριβείς και έγκυρες πληροφορίες που σκοπό έχουν την ειλικρινή ενημέρωση και όχι μόνο τη δημιουργία εντυπώσεων, οι οποίες συχνά έχουν υβριστικό χαρακτήρα και θίγουν την υπόληψη των εμπλεκόμενων ατόμων.

Σας επισυνάπτουμε και πάλι την επιστολή που υπογράφει ο νομικός σύμβουλος του Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Παναγιώτης Χριστοφοράτος και είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση επιθυμείτε.

_________________________________________________________________

Απαντητική επιστολή

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα, καθώς και τις καταγγελίες του τέως δημάρχου Κερατσινίου κ. Φώτη Μελά αναφορικά με το θέμα, σημειωτέα τα ακόλουθα:

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής από της εκλογής του ως Δημάρχου έπαψε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως φαρμακοποιός, συμμορφούμενος απολύτως με το άρθρο 16 του Ν. 3852/ 2010. Με την εν λόγω διάταξη εισάγεται η αναστολή οποιασδήποτε επαγγελματικής δραστηριότητας του Δημάρχου, και μόνο σε Δήμους άνω των 10.000 κατοίκων, ενώ παράλληλα λαμβάνεται μέριμνα για την καταβολή του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών του Δημάρχου, του οποίου αναστέλλεται η επαγγελματική δραστηριότητα, από τον οικείο δήμο με επιβάρυνση του προϋπολογισμού του. Επισημαίνεται, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι με τον όρο «αναστολή της επαγγελματικής δραστηριότητας» εννοείται η μη ενεργός συμμετοχή σε δραστηριότητες που αναλαμβάνονται στο πλαίσιο άσκησης επαγγέλματος. Δεν περιλαμβάνονται δηλαδή τα οικονομικά οφέλη που αποκομίζει κάποιος, π.χ. ως μέτοχος εταιρείας, τα οποία προκύπτουν χωρίς την παροχή ανάλογης απασχόλησης του αιρετού. (Εγκύκλιος υπ΄αριθμ. 18/48648/26.8.2010 κεφάλαιο Α΄4 του ΥΠΕΗλΔ).

Ο κ. Λουκάς Τζανής από της εκλογής του ως Δημάρχου, ουδεμία ενεργή συμμετοχή έχει στις δραστηριότητες του φαρμακείου, στο οποίο αναφέρεται το σχετικό δημοσίευμα αλλά αντιθέτως έχει ως αποκλειστική του ενασχόληση την άοκνη προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων του Δήμου του. Το εν λόγω φαρμακείο λειτουργεί νόμιμα υπό την ευθύνη και την αποκλειστική ενεργή δραστηριοποίηση της υπεύθυνης φαρμακοποιού (Ε.Μ.). Τα στοιχεία που αποδεικνύουν τους ισχ
Keywords
Τυχαία Θέματα