Δημήτρης Δρούτσας: «Μόνο πολιτική λύση για τη Λιβύη»

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε» ο Έλληνας υπουργός των Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, διατύπωσε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για τη Λιβύη, δηλαδή ότι μόνο πολιτική λύση μπορεί να υπάρξει στο πρόβλημα. Στο πρωτοσέλιδο μάλιστα δημοσίευμα της η.....
εφημερίδα αναφέρεται στην συνέντευξη του Έλληνα υπουργού με
τίτλο «Η Αθήνα ζητά πολιτική λύση για τη Λιβύη» και υπότιτλο «Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών προσφέρεται ως μεσολαβητής ανάμεσα στο καθεστώς Καντάφι και τους αντιπάλους του».

Επίσης στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Ελλάδα, ως μέλος του ΝΑΤΟ, ζητά μια πολιτική λύση στη διένεξη της Λιβύης και προσφέρεται ως μεσολαβητής, ανάμεσα στο κλονιζόμενο καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι και των αντιπάλων του. Σε δηλώσεις του στην «Ντι Πρέσε», στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στη Βιέννη για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, στο οποίο ο ίδιος συμμετείχε χθες, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας τονίζει χαρακτηριστικά:

«Εμείς το έχουμε πει από την αρχή, τώρα γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο και στους άλλους, σε αυτή τη διένεξη μπορεί να υπάρξει μόνο πολιτική λύση». Ακριβώς αυτό θα είναι, σύμφωνα με τον Δ. Δρούτσα, το μήνυμά του στη σύνοδο της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη στο Αμπου Ντάμπι, στην οποία ο ίδιος παίρνει σήμερα μέρος.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, η Ελλάδα, εδώ και εβδομάδες προσπαθεί, μαζί με τη Ρωσία, να διαδραματίσει διαμεσολαβητικό ρόλο και στο πλαίσιο αυτό, στις 4 Απριλίου, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, δέχθηκε στην Αθήνα τον υφυπουργό Εξωτερικών της Λιβύης, ενώ μερικές εβδομάδες αργότερα συναντήθηκε με το Λίβυο ομόλογό του.

Πρόκειται για επαφές από παλιά που ανάγονται στην εποχή του πατέρα του κ. Παπανδρέου, αναφέρει η εφημερίδα. «Έχουμε τις δικές μας διόδους επικοινωνίας με τον Καντάφι», όπως δηλώνει ο κ. Δρούτσας, χωρίς συγχρόνως να αφήνει καμία αμφιβολία πως η Λιβύη μόνον χωρίς τον Καντάφι μπορεί να έχει ένα ειρηνικό μέλλον, ενώ στο τέλος του δημοσιεύματος ο συντάκτης παρατηρεί ότι «η Αθήνα αναζητά προφανώς κάποιον τόπο εξορίας για το Λίβυο δικτάτορα».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα