ΔΗΛΩΣΕΙΣ Δ. ΡΕΠΠΑ ΚΑΙ Η. ΜΟΣΙΑΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΘΕΜΑ “Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ”

Δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα και του υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου στη Βουλή με θέμα «Η αλήθεια για τις προσλήψεις και τους Οργανισμούς στο Δημόσιο».
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας, στην εισαγωγική παρέμβασή του, τόνισε τα εξής:.....


«Ιδίως αυτή την περίοδο απαιτείται αίσθημα αυξημένης ευθύνης από όλους μας. Αυτό σημαίνει
μέτρο στις πράξεις μας και αλήθεια στο λόγο μας. Ο τόπος δεν πληρώνει μόνο τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό, αλλά μεταξύ των άλλων και την καταδημαγώγηση με την οποία συντηρείται ένα κλίμα διάχυτης καχυποψίας στην ελληνική κοινωνία.

Η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί συστηματικά, επειδή έτσι νομίζει ότι θα διευρύνει την επιρροή της, να εξαπατήσει πολιτικά τους Έλληνες πολίτες, να τους πτοήσει και να τους απογοητεύσει ιδίως σ’ αυτή την περίοδο που οι πολίτες καλούνται να συμβάλουν σε μία τεράστια προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Απέναντι στην ψευδολογία της Νέας Δημοκρατίας, η αλήθεια προσφέρει προστασία στην κοινωνία και τους πολίτες. Και η αλήθεια για το θέμα των προσλήψεων είναι συγκεκριμένη και είναι μία: Όλες οι προσλήψεις που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια έγιναν μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, αφού άλλωστε η Κυβέρνησή μας είναι αυτή η οποία θεσμοθέτησε για το σύνολο του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα διαδικασίες ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις. Η Νέα Δημοκρατία δεν συνέβαλε σ’ αυτή τη δική μας πρωτοβουλία.

Αναφέρω χαρακτηριστικά ότι μέσα σε δύο χρόνια στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο απασχολούνται 200.000 λιγότεροι εργαζόμενοι απ’ ό,τι το 2009. Το 2010 και το 2011 υπολογίστε ότι έχουμε περίπου 80.000 αποχωρήσεις με συνταξιοδότηση.

Νέες εγκρίσεις για προσλήψεις το 2010 και το 2011 έχουμε συνολικώς για 7.385 εργαζόμενους. 5.190 εγκρίσεις το 2010, 2.195 εγκρίσεις το 2011. Το 2010 έχουμε, επίσης, τη μεταφορά με το νόμο που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία 1.600 εργαζομένων της παλιάς Ολυμπιακής σε υπηρεσίες του δημοσίου και ακόμη έχουμε την έκδοση ατομικών πράξεων διορισμού για 23.000 άτομα, που είχαν επιτύχει σε διαγωνισμούς, μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ, κατά τα έτη 2007, 2008 και 2009, την περίοδο δηλαδή που κυβέρνησε η Νέα Δημοκρατία.

Το 2010 έχουμε 53.500 αποχωρήσεις. Το 2011, όπως σας είπα, έχουν εγκριθεί προσλήψεις συνολικώς 2.195 εργαζομένων που αφορούν τομείς της υγείας, της παιδείας, της δικαιοσύνης και επίσης έχουμε την ένταξη των αποφοίτων των παραγωγικών σχολών που αριθμητικά φτάνουν τις 3.602 και ακόμη την μεταφορά – μετάταξη 2.316 εργαζομένων που προέρχονται από οργανισμούς, όπως είναι οι σιδηρόδρομοι ή οι αστικές συγκοινωνίες βάσει των ειδικών νόμων που έχουν ψηφιστεί.

Θέλω, επίσης, να αναφέρω ότι ενώ οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι διαδικασίες ΑΣΕΠ, έχουμε παγώσει τις προσλήψεις περίπου 7.000 νέων, που έχουν επιτύχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και μετα
Keywords
Τυχαία Θέματα