ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Προ των Πυλών

Κείμενο κάλεσμα για ενωτική δράση κάτω από στόχους

Αυτό εδώ δεν είναι κείμενο ιδεολογίας, αλλά πρόταση για να μπει το νερό το αυλάκι και να πάρει κατεύθυνση η οργή και η αγανάκτηση όλων μας για ένα καλύτερο αύριο για τη νέα γενιά του τόπου μας και τον κάθε Έλληνα και Ελλήνισα. Είναι καιρός να ξεπεράσουμε τις εκτονώσεις και να δώσουμε προοπτική και....
διέξοδο για μια διαφορετική
διαχείριση της εξουσίας από πολίτες για τους πολίτες και όχι από πολίτες για τις ελίτ και τα συμφέροντά τους.
Το σαρκοβόρο και ‘’ορθολογικό΄΄ καπιταλιστικό σύστημα της οικονομίας της αγοράς και της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης (Συνθήκη Μάαστριχτ κλπ.)όπου δομείται μια συνεχής κρίση με διάφορα πρόσωπα (χρηματοπιστωτική,πετρελαϊκή-ενεργειακή,νομισματική,πολιτισμική,θεσμών και αξιών) έχει κυρίως ένα σχέδιο : τη μεταβολή του συνόλου των κοινωνικών σχέσεων. ΄Ετσι το κεφάλαιο σαν το σαράκι τρώει και αλλοτριώνει κάθε έννοια ανθρωπιάς και κοινωνικότητας και μεταλλάσσει τους ανθρώπους σε εγωκεντρικά όντα με μόνο σκοπό τον ‘’πλούτο’’, την ‘’καταξίωση’’ και την ‘’ευδαιμονία’’ με παράλληλη αδιαφορία για τον συνάνθρωπο και αλληλοεξόντωση στα πλαίσια της ανταγωνιστικότητας από το σχολείο μέχρι την αναζήτηση εργασίας και τη διαβίωση.
Δεν μπορεί να είναι δείγμα ευδαιμονίας η μαζική διαστροφή με τη διασπορά ψευδεπίγραφων προτύπων ζωής σε μια κοινωνία του θεάματος, της βίας και της διαφθοράς όπου δοξάζεται ο ανταγωνισμός και πρέπει απλά να μονομαχήσουμε στην κοινά συμφωνημένη αρένα.
Αυτό το χάλι πρέπει να σταματήσει
Παράλληλα το πολιτικό σύστημα ( αριστερά-δεξιά ) και οι εκφραστές του ( κόμματα ) διακατέχονται από συνενοχή μιας και ούτε καν διαχειριστικό δεν υπήρξε σε αυτήν την κατάσταση. Έτσι λοιπόν ανατροφοδοτείται είτε μέσω της διαφθοράς είτε από πολίτες οι οποίοι δεν μπορούν να βρουν άλλη διέξοδο και μπλέκουν είτε στα τεράστια ΑΝΤΙ είτε στα τεράστια ‘’ ΜΑΖΙ ‘’ .
Κοινό όλων των κομμάτων ο αυτοσκοπός για εγκόλπωση και αυγοαναπαραγωγή με έλλειψη συγκρότησης και επαφής και προτάσεων ουσίας με και για τα καθημερινά ζητήματα καθώς και έλλειψη δομημένης ολικής αντιπρότασης για τη λειτουργία του πολιτεύματος και της οικονομίας καθώς και αντιδραστική θέση για την προοπτική της κοινωνίας.
Όλοι αυτοί που μας οδήγησαν ως εδώ είναι ακατάλληλοι για να δώσουν διέξοδο και προοπτική και καμία συνεργασία τους για τα πόστα τους μιλώντας για συναίνεση δεν μπορεί να τους δώσει συγχωροχάρτι και εντολή για να συνεχίσουν να μας καταστρέφουν.
Για αυτό ζητάμε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ : ουσιαστική αποκέντρωση της εξουσίας-δύναμης και την ισοκατανομή σε οικονομία-κοινωνία-πολιτεία με κέντρο τον άνθρωπο-πολίτη αντί για το κέρδος, ως μέρος μιας δημοκρατικά ευνομούμενης πολιτείας-κοινωνίας. Να εφαρμοσθεί το δίκαιο σε κάθε πτυχή της ζωής μας και όχι η αλληλοσφαγή στις γαλέρες που μας ετοιμάζουν με την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα.
Για αυτό ζητάμε ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ :την υλική και ηθική εγγύηση για ανθρώπινη συνύπαρξη με πίστη στις συλλογικές μας δυνάμεις μακριά από ακρ
Keywords
Τυχαία Θέματα