Διεθνή παρέμβαση επιδιώκουν Αθήνα και Λευκωσία για τις απειλές της Τουρκίας

Την ανάγκη ενεργοποίησης διεθνούς ομπρέλας προστασίας από μονομερείς ενέργειες και απειλές της Τουρκίας επισημαίνουν Αθήνα και Λευκωσία καθώς, όπως διαμηνύουν προς την διεθνή κοινότητα και τους διεθνείς Οργανισμούς, αυτές οδηγούν στη διαμόρφωση ενός κλίματος αποσταθεροποίησης, έντασης και βεβαίως μιας ενδεχόμενης κρίσης στην....
περιοχή.

Στην κατεύθυνση αυτή κινήθηκαν στις δηλώσεις τους οι υπουργοί
Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου κκ Μπεγλίτης και Ηλιάδης μετά την σχεδόν 2,5 ωρών συνάντησή τους στο ελληνικό Πεντάγωνο. Μάλιστα ο πρώτος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «η εμμονή μας στο σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας των αρχών του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό μέτωπο αλληλεγγύης στις χώρες της ΕΕ, στις ΗΠΑ και ευρύτερα στις χώρες της περιοχής της ανατολικής Μεσογείου, στη Ρωσία και ασφαλώς εκ μέρους των Διεθνών οργανισμών. Είναι ένα ισχυρό μέτωπο και ανάχωμα απέναντι στις μονομερείς ενέργειες και τις απειλές της Τουρκίας» Από την πλευρά του ο κ.Ηλιάδης επεσήμανε οτι οι διεθνείς δυνάμεις έχουν ήδη τοποθετηθεί και ότι ελπίζει ότι «θα παρέμβουν ώστε να μην υπάρξουν εξελίξεις αυτής της φύσεως», εννοώντας την άσκηση στρατιωτικών δράσεων, όπως απειλεί η Αγκυρα ..

Ο κ. Μπεγλίτης έδωσε το στίγμα των ελληνικών θέσεων όσον αφορά την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας: «Αντιμετωπίζουμε και διαχειριζόμαστε τη συγκυρία με την ύψιστη ψυχραιμία και με την ανάλογη αποφασιστικότητα. Η ύψιστη ψυχραιμία παραπέμπει σε ένα σύνολο πολιτικών και διπλωματικών κινήσεων και πρωτοβουλιών και η ύψιστη αποφασιστικότητά μας, συνδέεται και παραπέμπει στην ετοιμότητά μας σε όλα τα μέτωπα για τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων του ελληνισμού για την υπεράσπιση της εθνικής άμυνας της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας», είπε.

http://www.prionokordela.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα